2022

Shells reactie op de Kiobel-zaak: alle claims definitief afgewezen nu beroep is ingetrokken

07 nov. 2022

Deze week hebben de eiseressen in de Kiobel-zaak hun hoger beroep tegen de uitspraken van de rechtbank Den Haag van maart 2022 en mei 2019 ingetrokken. 

Nieuwe LNG terminal helpt bij Europese energiezekerheid

08 sep. 2022

Shell is blij met de inhuldiging van de nieuwe EemsEnergyTerminal van Gasunie. Onlangs heeft Shell samen met twee andere partijen de aanbesteding gewonnen voor invoercapaciteit van LNG voor het Nederlandse en Noordwest-Europese gasnet via deze installatie.

Knappe koppen van de toekomst bedenken innovatieve, slimme oplossingen voor een betere planeet

17 jun. 2022

Vandaag maakte de jury tijdens het Dutch Technology Festival de drie landelijke winnaars bekend van NXplorers Junior: Het Volle Leven uit Den Haag, Het Spectrum uit Rotterdam en ODBS de Wetelaar uit Doesburg.

Shell and Dow start up e-cracking furnace experimental unit

16 jun. 2022

Shell en Dow hebben een experimentele elektrische stoomkraakinstallatie opgestart op de Energy Transition Campus Amsterdam. 

2021

Shell bouwt een van Europa's grootste biobrandstoffenfabrieken in Rotterdam

16 sep. 2021

Shell gaat een biobrandstoffenfabriek met een capaciteit van 820.000 ton per jaar bouwen op het Shell Energie- en Chemiepark Rotterdam (Shell Pernis). Eenmaal gebouwd, wordt de fabriek een van de grootste in zijn soort in Europa voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) en hernieuwbare diesel uit afval. 

Shell stelt vereenvoudigde structuur voor

15 nov. 2021

De Board van Royal Dutch Shell plc (Shell) heeft vandaag een voorstel aangekondigd om de aandelenstructuur van de vennootschap te kunnen vereenvoudigen.

Shell bevestigt hoger beroep in klimaatzaak

20 jul. 2021

Shell gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag in de zaak die Milieudefensie en anderen aanspanden tegen Shell. Twee maanden geleden stelde de rechter dat Shell haar wereldwijde netto CO2-uitstoot in 2030 met 45% moet verminderen ten opzichte van het niveau van 2019.

Reactie Shell op uitspraak klimaatzaak | Shell response to climate case verdict

26 mei 2021

Vandaag heeft de rechtbank in Den Haag uitspraak gedaan in de klimaatzaak van Milieudefensie, andere NGO’s en particulieren, tegen Royal Dutch Shell (“Shell”).

Shell en Rotterdamse partners: definitief contract voor CO₂-opslag onder zee

21 dec. 2021

Shell en partners gaan vanaf 2024 samen jaarlijks 2,5 miljoen ton CO2 van hun Rotterdamse installaties afvangen; Porthos slaat het op in een leeg gasveld voor de kust.

Geyser Batteries en Everimpact winnen de New Energy Challenge 2021

29 okt. 2021

Start-up Geyser Batteries en scale-up Everimpact winnen de zesde editie van de New Energy Challenge 2021.

Shell over de toekomst van NAM

26 okt. 2021

Met de sluiting van het Groningenveld past NAM haar organisatiestructuur aan. 

From Waste-to-Chemicals to Waste-to-Jet

08 jun. 2021

Partners repurpose the Rotterdam waste-to-chemicals project to waste-to-jet based on substantial targets and demand for Sustainable Aviation Fuel, expected support for Recycled Carbon Fuels and a full scope, ‘in-house’ technical solution to be provided by Enerkem and Shell.

Shell Energy gaat energie leveren bij mensen thuis

26 aug. 2021


Nederland heeft er binnenkort een nieuwe energieleverancier bij: Shell Energy. Shell Energy Retail B.V. heeft van de Autoriteit Consument & Markt een vergunning gekregen om energie te gaan leveren bij mensen thuis.

Shells klimaatdoelstelling – reactie op persaandacht voor accountantsverklaring

09 apr. 2021

Shell wil in 2050 of eerder netto een CO2-neutraal energiebedrijf zijn, in lijn met de samenleving. Deze doelstelling is in lijn met het ambitieuzere doel van het Akkoord van Parijs om de stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius.

Shell reageert op de uitspraak van de rechtbank van Milaan over OPL 245

17 mrt. 2021

Ben van Beurden, Chief Executive van Royal Dutch Shell plc ("RDS"), heeft vandaag de volgende verklaring afgelegd nadat de rechtbank van Milaan de Onderneming heeft vrijgesproken van aanklachten in verband met Oil Prospecting Licence (OPL) 245 in Nigeria.

Shell neemt Duitse operator van virtuele energiecentrales over

25 feb. 2021

Shell neemt de Duitse operator van virtuele energiecentrales Next Kraftwerke voor 100% over van zijn consortium van aandeelhouders.

2020

NortH2 verwelkomt nieuwe internationale partners RWE en Equinor

07 dec. 2020

In navolging op de lancering van het NortH2 project op 27 februari 2020, verwelkomen Gasunie, Groningen Seaports en Shell Nederland twee nieuwe partners, RWE en Equinor. 

CrossWind wint aanbesteding windpark Hollandse Kust (noord)

29 jul. 2020

Consortium CrossWind, een joint venture van Shell en Eneco, is blij met de gunning van de aanbesteding van het subsidievrije windpark op zee Hollandse Kust (noord). 

De reactie van Shell Petroleum Development Company (SPDC) op het rapport van Milieudefensie en Amnesty International

18 jun. 2020

SPDC steunt de uitvoering van het UNEP-rapport en het door de Nigeriaanse regering oprichtte HYPREP en de organen die toezicht houden op het saneringsproces plus de financiering hiervan. 

Energieboost voor waterstofconsortium Missie H2

28 mei 2020

Ons land positioneren als Nederland Waterstofland en de duurzame mogelijkheden van waterstof onder de aandacht brengen. Dat is de kern van Missie H2. Een consortium waar sinds vandaag ook Toyota bij aansluit, de samenwerking met TeamNL voor tenminste een jaar wordt verlengd en sportieve ambassadeurs bekend worden gemaakt.

Grootste groene waterstofproject van Europa start in Groningen

27 feb. 2020

Een consortium van Gasunie, Groningen Seaports en Shell Nederland kondigt vandaag aan dat zij willen beginnen met het project NortH2: de productie van groene waterstof met behulp van stroom die door een megawindpark op zee wordt opgewekt.

Reactie vanwege Nederlandse kamervragen over schikking OPL245

25 feb. 2020

Vanwege kamervragen over een veronderstelde discussie over een mogelijke schikking tussen het Nederlands openbaar ministerie en Shell, willen wij duidelijkheid verschaffen.

Onderzoek naar geothermie haven Rotterdam gaat volgende fase in

17 jan. 2020

Shell Geothermal BV en het Havenbedrijf Rotterdam onderzoeken samen de mogelijkheden voor geothermie in het westelijk deel van de Rotterdamse haven. De twee bedrijven hebben hiervoor een opsporingsvergunning gekregen van het ministerie van EZK.

Shell herziet sociale en culturele partnerschappen

13 jan. 2020

Shell is betrokken bij de maatschappij waarin het onderneemt en steunt al jaren verschillende sociale en educatieve projecten. Onlangs hebben we ons beleid op het gebied van sociale en culturele partnerschappen herzien.

2019

Shell publiceert nieuw rapport over belastingafdracht

17 dec. 2019

Royal Dutch Shell (Shell) heeft vandaag een rapport gepubliceerd waarin het per land en plaats de wereldwijde belastingafdracht in 2018 bekendmaakt.

Shell blijft zoeken naar kansen in energietransitie na niet-winnend bod op Eneco

25 nov. 2019

Vandaag heeft Eneco ons laten weten dat PGGM en Shell niet succesvol zijn geweest in hun poging om als consortium Eneco te kopen.

Aanbeveling Reclame Code Commissie over Shell GTL Fuel-informatie

29 okt. 2019

De Reclame Code Commissie is in hoger beroep toch tot de conclusie gekomen dat informatie over Shell GTL Fuel (Gas-To-Liquids) op het Generation Discover festival in strijd is met de Reclame Code. In eerste aanleg dacht de commissie hier nog anders over. Het is aan Shell om de voordelen van Shell GTL Fuel nog beter uit te leggen. 

Shell lanceert eerste Europese seizoen van reisavontuur ‘The Great Travel Hack’

15 okt. 2019

Twee teams gaan de uitdaging aan om met zo min mogelijk CO₂-uitstoot van Londen naar Istanbul te reizen. Het Nederlandse team bestaat uit presentator Jamie Trenité en model Loiza Lamers.

 
 

Rotterdam omarmt wetenschap en technologie met Generation Discover festival

06 okt. 2019

35.000 bezoekers op ontdekkingsreis in de wereld van morgen bij Rotterdam Ahoy

NanoSUN en EcoG benoemd tot winnaars van New Energy Challenge 2019

03 okt. 2019

NanoSUN en EcoG zijn uitgeroepen tot de winnaars van de vierde editie van de New Energy Challenge. De twee bedrijven werden door een jury van experts gekozen uit meer dan 200 start-ups en scale-ups uit heel Europa en Israël. Alle deelnemende bedrijven moesten laten zien hoe zij in staat zijn om geavanceerde technologieën en oplossingen te ontwikkelen die van essentieel belang kunnen zijn om aan de toekomstige energiebehoefte te voldoen.

Vijf dagen lang meekijken in de wondere wereld van wetenschap en technologie

02 okt. 2019

Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent in Rotterdam vierde editie van het Generation Discover festival.

New Energy Challenge selecteert twaalf meest veelbelovende Europese en Israëlische start-ups

05 sep. 2019

De twaalf finalisten van de vierde editie van de New Energy Challenge zijn bekend. Deze ondernemers ontwikkelen geavanceerde technologieën en oplossingen, die een belangrijke rol kunnen spelen in het voldoen aan de toekomstige energiebehoefte. Shell Ventures, de investeringstak van Shell, en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) hebben onlangs een investering gedaan in Asperitas, de winnaar van vorig jaar.

Shell opent nieuw energiebesparend station in Tilburg

16 jul. 2019

Shell opent vandaag officieel een nieuw energiezuinig station in Tilburg. Verschillende snufjes zorgen voor een lager energieverbruik, wat weer zorgt voor minder uitstoot van CO2.  Het station is na Peulwijk Oost aan de A4 bij Delft het tweede energiezuinige Shell-station en er zullen er meer volgen. Shell streeft ernaar om de CO2-voetafdruk van haar stations in Nederland voor 2025 te halveren.

Podium kleurt oranje tijdens Shell Eco-marathon Europa in Londen

06 jul. 2019

Een zelfgemaakte waterstofauto die 100 keer efficiënter rijdt dan een normale waterstofauto; daarmee hebben Twentse studenten tijdens Shell Eco-marathon Europa in Londen de wereldtitel én daarnaast de eerste plek in hun categorie veroverd. In totaal deden ruim 140 Europese teams uit 28 landen mee aan de wedstrijd, waarvan acht Nederlandse teams.

Hoe denkt Shell over het Klimaatpakket?

28 jun. 2019

Het kabinet maakte vandaag bekend welke maatregelen het voor ogen heeft om klimaatverandering tegen te gaan. Goed dat er een pakket ligt, nu nog een betere balans. We moeten er goed op letten dat we de internationale concurrentiepositie van Nederland niet verzwakken.

Openingsstatement Shell rondetafelgesprek Tweede Kamer

29 mei 2019

Het openingsstatement van Shell tijdens het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.

Studenten uit heel Europa maken indruk met hun hyperzuinige voertuigen van de toekomst

25 mei 2019

Honderden Europese scholieren en studenten streken deze week neer in Noord-Brabant voor het Shell Eco-marathon Challenger Event, waar studenten werden uitgedaagd zo ver mogelijk te rijden in een zelfgemaakt, hyperzuinig voertuig. Tegelijkertijd gingen kinderen aan de slag met wetenschap en technologie door middel van diverse interactieve activiteiten bij een gratis minifestival, als onderdeel van het Generation Discover programma. In totaal brachten ruim 2000 geïnteresseerden een bezoek aan Circuitpark Berghem om de studententeams aan te moedigen en de toekomst van mobiliteit te ontdekken.

Recordaantal basisschoolleerlingen bedenkt slimme oplossingen voor wereldwijde uitdagingen

23 mei 2019

Bijna 34.000 ontdekkers van de toekomst bedachten ruim 1200 creatieve oplossingen voor mondiale uitdagingen op het gebied van voedsel, water en energie. Tijdens de prijsuitreiking vandaag werden uit vijftien finalisten de drie winnaars bekendgemaakt door de jury, bestaande uit televisiepresentator Klaas van Kruistum, energie-expert Alice Elliott, voedsel-expert Toine Timmermans en water-expert Jan Klok.

Studenten uit Europa werken aan toekomst van mobiliteit tijdens Shell Eco-marathon Challenger Event in Berghem

20 mei 2019

Brabant een week lang de bakermat van technisch talent, 10 Nederlandse teams testen zelfontwikkelde, duurzame voertuigen op Circuitpark Berghem.

Reactie Shell op rapport SOMO

23 apr. 2019

Shell neemt afstand van het rapport van de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) over dividendbelasting. Het rapport gaat uit van een verkeerde veronderstelling. De Nederlandse schatkist heeft juist baat bij Shell.

Vierde editie van New Energy Challenge van start voor start-ups én scale-ups

23 apr. 2019

De organisatoren van de New Energy Challenge lanceren de vierde editie van de competitie. De Challenge is dit jaar uitgebreid met een apart programma voor scale-ups, naast het al bestaande programma voor start-ups. De winnende start-up mag deelnemen aan het Shell GameChanger programma en de winnende scale-up mag een pilotproject uitvoeren met Shell Ventures en Shell Retail.

UPDATE - Rondetafelgesprek Tweede Kamer over bijdrage internationaal opererende ondernemingen: Reactie Shell aan voorzitter Kamercommissie voor Financiën

11 apr. 2019

Geachte heer Mulder,

Afgelopen woensdag 10 april heeft de Commissie voor Financiën in een procedurevergadering benadrukt dat er behoefte bestaat aan een gesprek met Shell over belastingen. Uw e-mail van vanochtend is in goede orde ontvangen en ik wil daarop graag reageren.

Shell lanceert programma voor investeringen in de natuur

08 apr. 2019

Shell kondigt vandaag een programma aan voor investeringen in natuurlijke ecosystemen.

  • Programma gekoppeld aan doelstellingnetto CO2-voetafdruk
  • Lancering CO2-neutraal rijden in Nederland vormt aanvulling op investeringen in nieuwe oplaadpunten voor elektrische voertuigen
  • Samenwerkingen voor herbebossing aangekondigd in Nederland en Spanje

Reactie op dagvaarding Milieudefensie

05 apr. 2019

Ook wij vinden dat nu actie nodig is tegen klimaatverandering. Daarom staan wij volledig achter het Klimaatakkoord van Parijs en de maatschappelijke noodzaak van een overgang naar een CO2-armere toekomst. We zijn vastbesloten hieraan bij te dragen door zowel onze eigen uitstoot aan te pakken als die van onze klanten helpen te verminderen. 

Shell Moerdijk opent één van de grootste zonneparken in Nederland

14 mrt. 2019

Shell Moerdijk opent vandaag officieel haar zonnepark. Met 76.000 panelen gaat het om één van de grootste zonneparken in Nederland. Het zonnepark heeft een piekcapaciteit van 27 megawatt. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 9.000 huishoudens. Shell Moerdijk gaat de stroom die dit zonnepark opwekt zelf afnemen.

Consortium Witwind tendert voor Hollandse Kust (zuid) III en IV

13 mrt. 2019

Consortium Witwind is verheugd om aan te kondigen dat het deelneemt aan de aanbesteding van de bouw en exploitatie van de Nederlandse offshore windparken Hollandse Kust (zuid) III en IV.

Reactie op afzegging PvdA Brabant voor debat Shell

07 mrt. 2019

Met teleurstelling hebben we kennisgenomen van de afmelding van PvdA Brabant voor het energiedebat tijdens de opening van het zonnepark bij Shell Moerdijk. Lees hier onze briefwisseling met de heer Smeulders, fractievoorzitter PvdA Brabant.

Shell agrees to acquire sonnen, expanding its offering of residential smart energy storage and energy services

15 feb. 2019

Shell* has agreed to acquire 100% of sonnen, a leader in smart energy storage systems and innovative energy services for households. This follows an investment by Shell in May 2018 and means that post regulatory approval and completion sonnen will become a wholly owned subsidiary of Shell.

Shell en Rijksmuseum Boerhaave partners in talentontwikkeling

23 jan. 2019

Vandaag ondertekenden Shell Nederland en Rijksmuseum Boerhaave een driejarige samenwerkingsovereenkomst. Het museum is verheugd over de samenwerking die zich richt op talentontwikkeling en inclusiviteit

PGGM en Shell onderzoeken mogelijke gezamenlijke aankoop van Eneco

14 jan. 2019

PGGM en Shell onderzoeken als consortium-partners de mogelijkheid om deel te nemen in de gecontroleerde veiling van Eneco. De start van het privatiseringsproces is in december 2018 aangekondigd door Eneco en haar aandeelhouderscommissie.

2018

Zonnepark Shell Moerdijk maakt energietransitie tastbaar

06 dec. 2018

Op Shell Moerdijk gaat één van Nederlands grootste zonneparken begin 2019 stroom leveren aan het chemiecomplex. In slechts 35 dagen tijd werden 76.000 zonnepanelen geïnstalleerd. “Dit is een zichtbare en concrete stap voor Shell Moerdijks energietransitie,” zegt Richard Zwinkels, General Manager van Shell Moerdijk.

Reactie Shell op berichtgeving in Trouw

29 nov. 2018

“Ik vind het belangrijk om heel duidelijk te zijn: Shell volgt de belastingregels die voor alle bedrijven in Nederland gelden,” zegt Marjan van Loon, President-Directeur van Shell Nederland. “En de Belastingdienst weet precies wat wij doen. Daar hoort het gesprek over onze belastingaangifte ook thuis, niet in de krant. Shell wil zo transparant mogelijk zijn, maar we laten ons niet dwingen op basis van anonieme bronnen vertrouwelijke informatie op straat te gooien.”

Recordaantal bezoekers op Generation Discover festival

21 okt. 2018

Ruim 35.000 bezoekers gingen de afgelopen vijf dagen op ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie op het Haagse Malieveld. Het Generation Discover festival, georganiseerd door initiatiefnemer Shell en twintig aangesloten partners, stond dit jaar in het teken van de internationale duurzaamheidsdoelstellingen en was grootser opgezet dan ooit. Met een recordaantal aanwezigen genoot het jaarlijkse evenement veel belangstelling. Vanaf volgend jaar zal het interactieve festival iedere keer in een andere stad plaatsvinden, om nog meer ontdekkers van de toekomst te inspireren.

Jonge talenten pakken kansen tijdens wereldtop One Young World

19 okt. 2018

1.800 ambitieuze jongeren uit 190 landen zijn op dit moment samen in Den Haag om ideeën uit te wisselen over wat er gedaan kan worden aan wereldthema’s als duurzaamheid, klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Shell biedt twintig veelbelovende jongeren de mogelijkheid om de conferentie bij te wonen met een speciaal ontwikkeld Scholarship Programme. Na afloop van de summit blijft Shell hen steunen bij het verwerkelijken van hun ambities.

Asperitas wins New Energy Challenge with integrated liquid immersion cooling technique for datacentres

19 okt. 2018

The New Energy Challenge 2018 has been won by Asperitas from the Netherlands with their unique liquid-cooling solution for datacentres, called Immersed Computing®. The jury praised the product for its energy reduction and energy reuse in the fast-growing datacentre market. Asperitas won a €100,000 grant from Shell Ventures.

Duizenden kinderen ontdekken wetenschap en technologie tijdens Generation Discover festival

17 okt. 2018

Tijdens het vijfdaagse evenement dat vandaag is begonnen, komen jongeren van 8 tot 14 jaar op een speelse en interactieve manier in aanraking met wetenschap en technologie. Naar verwachting zullen meer dan 30.000 bezoekers op het Malieveld in Den Haag ervaren hoe je met wetenschap en technologie tot innovatieve oplossingen kunt komen die bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Nieuwe SDA-fabriek op Shell Pernis verhoogt productie van schonere brandstoffen

08 okt. 2018

Shell Pernis heeft de nieuwe solvent deasfaltering (SDA)-unit veilig in gebruik genomen.

Shell wil Nederlandse aardwarmte ontwikkelen

01 okt. 2018

Shell vraagt vergunning aan om te zoeken naar aardwarmte in regio Rotterdam

16.000 Rotterdamse huishoudens ontvangen restwarmte uit Shell’s raffinaderij in Pernis

25 sep. 2018

Vandaag is in de Rotterdamse wijk Katendrecht het officiële startschot gegeven voor het Pernis Restwarmte Initiatief.

Nederlands talent naar wereldtop voor jongeren met Shell Scholarship Programme

10 sep. 2018

Jonge leiders met passie voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn geselecteerd voor deelname aan de One Young World summit in Den Haag.

Honderden nieuwe banen bij Shell New Energies in Nederland

10 sep. 2018

Shell van plan meer dan $200 miljoen te investeren in nieuwe Shell-campus in Den Haag.

Schonere lucht op bouwterreinen Rotterdamsebaan

07 sep. 2018

Onderzoekscombinatie TNO SGS heeft vastgesteld dat het gebruik van Shell GTL Fuel als brandstof voor de bouwmachines op het infraproject Rotterdamsebaan zorgt voor 46% minder uitstoot van fijnstof door deze machines.

Shell bouwt mee aan netwerk van waterstofstations in Nederland

21 aug. 2018

Shell maakt een begin met de aanleg van een netwerk van waterstoftankstations in Nederland. Het gaat in eerste instantie om vier Shell-stations: twee in de regio Amsterdam, één in Den Haag en één in Pesse (Drenthe). Het is de bedoeling dat er uiterlijk begin 2020 waterstof op deze stations verkrijgbaar is.

‘Partner in Science’ Van Gogh Museum; alle late schilderijen van Van Gogh zijn onderzocht

10 aug. 2018

Shell is sinds 2000 ‘Partner in Science’ van het Van Gogh Museum. In de afgelopen achttien jaar heeft een multidisciplinair team onderzoek verricht naar zowel de kunsthistorische als de materiaal-technische aspecten van de schilderijen van Vincent van Gogh (1853-1890).

Nederlands studententeam behaalt podiumplek en wint Design Award tijdens Shell Eco-marathon

08 jul. 2018

Het Eco-Runner Team Delft van Technische Universiteit (TU) Delft heeft met hun zelfontwikkelde voertuig tijdens Shell Eco-marathon in Londen de derde plek weten te bemachtigen in de categorie Prototype.

29.000 basisschoolleerlingen uit heel Nederland bedenken creatieve oplossingen voor mondiale uitdagingen

03 jul. 2018

De 15 regiowinnaars van de Generation Discover bright ideas challenge zijn bekend

Borssele III/IV van Blauwwind consortium bereikt Financial Close

28 jun. 2018

Het Blauwwind consortium heeft vandaag aangekondigd dat de financiering van de Borssele III/IV windparken in de Noordzee rond is.

Update - Reactie Shell op berichtgeving over dividendbelasting en belastingafspraken

18 jun. 2018

Was de berichtgeving in Trouw afgelopen zaterdag tendentieus, vandaag legt de krant een uitspraak van Marjan van Loon (president-directeur Shell Nederland) verkeerd uit.

Nederland met 11 teams naar Shell Eco-marathon in Londen

07 jun. 2018

Nederland is met elf teams vertegenwoordigd tijdens de 33ste editie van Shell Eco-marathon Europa. Van 5 tot en met 8 juli gaan in Londen 174 teams uit 24 landen de uitdaging aan om met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen zo efficiënt mogelijk te rijden.

Shell nieuwe sponsor Circuit Zandvoort

06 jun. 2018

Shell sluit een driejarige sponsorovereenkomst met Circuit Zandvoort. Naast baansponsoring gaat Shell het tankstation op het circuit uitbaten. Shell compenseert de CO2-uitstoot van de aldaar verkochte brandstof volledig.

Reactie op brief Milieudefensie

28 mei 2018

Reactie Shell op brief van 4 april 2018 aan de Chief Executive Officer van Royal Dutch Shell plc.

 

Open brief aan de gemeente Den Haag

17 mei 2018

Open brief van Marjan van Loon President-Directeur Shell Nederland aan Edith Schippers formateur Den Haag.

Shell wil leidende positie in energietransitie innemen; resolutie Follow This is onnodig

16 apr. 2018

De Board of Directors van Royal Dutch Shell plc is van mening dat de resolutie van Follow This (resolutie 19) niet in het belang is van Shell en haar aandeelhouders. De leden van de Board bevelen unaniem aan om tegen te stemmen.

Wereldprimeur: Mood Detection aan de pomp

29 mrt. 2018

Shell start als eerste bedrijf ter wereld met Mood Detection technologie aan de pomp. Terwijl de klant de auto voltankt, wordt door speciale software het humeur gedetecteerd en een barista koffie gekozen.  

Wereld Waterdag bij Wetsus en Generation Discover

22 mrt. 2018

Bovenbouwleerlingen laten zich inspireren door wetenschap en technologie

‘Non solus: nieuwe energie voor Nederland (en de wereld)’

19 mrt. 2018

Ben van Beurden, Chief Executive Officer (CEO), Royal Dutch Shell plc gaf maandagavond 19 maart 2018 de eerste Economie-lezing van Elsevier Weekblad.

Herontdekking schilderij Jan Steen

12 feb. 2018

Onderzoek van Shell draagt bij aan herontdekking schilderij De bespotting van Simson

Shell Nederland staat achter NAM en Groningen

30 jan. 2018

Shell Nederland is geschrokken van de berichtgeving over de intrekking van de zogenoemde 403-verklaring. Wij snappen dat dit tot zorgen heeft geleid bij de mensen in Groningen. Het is altijd onze intentie geweest dat alle schade als gevolg van aardbevingen wordt vergoed.

Reactie Shell Nederland inzake berichtgeving over 403-verklaring

27 jan. 2018

Shell Nederland kan zich niet vinden in de teneur van de berichtgeving over de zogenoemde 403-verklaring. Als aandeelhouder nemen wij de problemen in Groningen serieus en werken mee aan een oplossing.

Shell ontwikkelt zonne-energiepark in Moerdijk

10 jan. 2018

Het doel is om ruim 50.000 zonnepanelen te plaatsen met een piekvermogen van ongeveer 20 MW hernieuwbare energie.

Partners Group treedt toe tot Borssele III/IV consortium

08 jan. 2018

Partners Group, heeft een overeenkomst getekend om namens haar cliënten als investeerder toe te treden tot het Borssele III/IV offshore wind consortium (“Blauwwind”).

2017

2016

2015