2019

Reactie Shell op rapport SOMO

23 Apr 2019

Shell neemt afstand van het rapport van de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) over dividendbelasting. Het rapport gaat uit van een verkeerde veronderstelling. De Nederlandse schatkist heeft juist baat bij Shell.

Reactie Shell op rapport SOMO

23 Apr 2019

Shell neemt afstand van het rapport van de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) over dividendbelasting. Het rapport gaat uit van een verkeerde veronderstelling. De Nederlandse schatkist heeft juist baat bij Shell.

Vierde editie van New Energy Challenge van start voor start-ups én scale-ups

23 Apr 2019

De organisatoren van de New Energy Challenge lanceren de vierde editie van de competitie. De Challenge is dit jaar uitgebreid met een apart programma voor scale-ups, naast het al bestaande programma voor start-ups. De winnende start-up mag deelnemen aan het Shell GameChanger programma en de winnende scale-up mag een pilotproject uitvoeren met Shell Ventures en Shell Retail.

Shell biedt automobilist verschillende mogelijkheden om CO2-neutraal te rijden

17 Apr 2019

Shell biedt consumenten in Nederland vanaf vandaag de mogelijkheid om CO2-neutraal te rijden, door hen de keuze te geven de CO2-uitstoot van gekochte brandstof te compenseren. Daarnaast rolt het bedrijf haar netwerk van elektrische oplaadpunten in Nederland versneld uit met tweehonderd extra Shell Recharge-snelladers.

Shell lanceert programma voor investeringen in de natuur

08 Apr 2019

Shell kondigt vandaag een programma aan voor investeringen in natuurlijke ecosystemen.

  • Programma gekoppeld aan doelstellingnetto CO2-voetafdruk
  • Lancering CO2-neutraal rijden in Nederland vormt aanvulling op investeringen in nieuwe oplaadpunten voor elektrische voertuigen
  • Samenwerkingen voor herbebossing aangekondigd in Nederland en Spanje

Reactie op dagvaarding Milieudefensie

05 Apr 2019

Ook wij vinden dat nu actie nodig is tegen klimaatverandering. Daarom staan wij volledig achter het Klimaatakkoord van Parijs en de maatschappelijke noodzaak van een overgang naar een CO2-armere toekomst. We zijn vastbesloten hieraan bij te dragen door zowel onze eigen uitstoot aan te pakken als die van onze klanten helpen te verminderen. 

Shell Moerdijk opent één van de grootste zonneparken in Nederland

14 Mar 2019

Shell Moerdijk opent vandaag officieel haar zonnepark. Met 76.000 panelen gaat het om één van de grootste zonneparken in Nederland. Het zonnepark heeft een piekcapaciteit van 27 megawatt. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 9.000 huishoudens. Shell Moerdijk gaat de stroom die dit zonnepark opwekt zelf afnemen.

Reactie op afzegging PvdA Brabant voor debat Shell

07 Mar 2019

Met teleurstelling hebben we kennisgenomen van de afmelding van PvdA Brabant voor het energiedebat tijdens de opening van het zonnepark bij Shell Moerdijk. Lees hier onze briefwisseling met de heer Smeulders, fractievoorzitter PvdA Brabant.

2018

Zonnepark Shell Moerdijk maakt energietransitie tastbaar

06 Dec 2018

Op Shell Moerdijk gaat één van Nederlands grootste zonneparken begin 2019 stroom leveren aan het chemiecomplex. In slechts 35 dagen tijd werden 76.000 zonnepanelen geïnstalleerd. “Dit is een zichtbare en concrete stap voor Shell Moerdijks energietransitie,” zegt Richard Zwinkels, General Manager van Shell Moerdijk.

Reactie Shell op berichtgeving in Trouw

29 Nov 2018

“Ik vind het belangrijk om heel duidelijk te zijn: Shell volgt de belastingregels die voor alle bedrijven in Nederland gelden,” zegt Marjan van Loon, President-Directeur van Shell Nederland. “En de Belastingdienst weet precies wat wij doen. Daar hoort het gesprek over onze belastingaangifte ook thuis, niet in de krant. Shell wil zo transparant mogelijk zijn, maar we laten ons niet dwingen op basis van anonieme bronnen vertrouwelijke informatie op straat te gooien.”

Recordaantal bezoekers op Generation Discover festival

21 Oct 2018

Ruim 35.000 bezoekers gingen de afgelopen vijf dagen op ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie op het Haagse Malieveld. Het Generation Discover festival, georganiseerd door initiatiefnemer Shell en twintig aangesloten partners, stond dit jaar in het teken van de internationale duurzaamheidsdoelstellingen en was grootser opgezet dan ooit. Met een recordaantal aanwezigen genoot het jaarlijkse evenement veel belangstelling. Vanaf volgend jaar zal het interactieve festival iedere keer in een andere stad plaatsvinden, om nog meer ontdekkers van de toekomst te inspireren.

Jonge talenten pakken kansen tijdens wereldtop One Young World

19 Oct 2018

1.800 ambitieuze jongeren uit 190 landen zijn op dit moment samen in Den Haag om ideeën uit te wisselen over wat er gedaan kan worden aan wereldthema’s als duurzaamheid, klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Shell biedt twintig veelbelovende jongeren de mogelijkheid om de conferentie bij te wonen met een speciaal ontwikkeld Scholarship Programme. Na afloop van de summit blijft Shell hen steunen bij het verwerkelijken van hun ambities.

Duizenden kinderen ontdekken wetenschap en technologie tijdens Generation Discover festival

17 Oct 2018

Tijdens het vijfdaagse evenement dat vandaag is begonnen, komen jongeren van 8 tot 14 jaar op een speelse en interactieve manier in aanraking met wetenschap en technologie. Naar verwachting zullen meer dan 30.000 bezoekers op het Malieveld in Den Haag ervaren hoe je met wetenschap en technologie tot innovatieve oplossingen kunt komen die bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Schonere lucht op bouwterreinen Rotterdamsebaan

07 Sep 2018

Onderzoekscombinatie TNO SGS heeft vastgesteld dat het gebruik van Shell GTL Fuel als brandstof voor de bouwmachines op het infraproject Rotterdamsebaan zorgt voor 46% minder uitstoot van fijnstof door deze machines.

Shell bouwt mee aan netwerk van waterstofstations in Nederland

21 Aug 2018

Shell maakt een begin met de aanleg van een netwerk van waterstoftankstations in Nederland. Het gaat in eerste instantie om vier Shell-stations: twee in de regio Amsterdam, één in Den Haag en één in Pesse (Drenthe). Het is de bedoeling dat er uiterlijk begin 2020 waterstof op deze stations verkrijgbaar is.

Nederland met 11 teams naar Shell Eco-marathon in Londen

07 Jun 2018

Nederland is met elf teams vertegenwoordigd tijdens de 33ste editie van Shell Eco-marathon Europa. Van 5 tot en met 8 juli gaan in Londen 174 teams uit 24 landen de uitdaging aan om met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen zo efficiënt mogelijk te rijden.

Shell nieuwe sponsor Circuit Zandvoort

06 Jun 2018

Shell sluit een driejarige sponsorovereenkomst met Circuit Zandvoort. Naast baansponsoring gaat Shell het tankstation op het circuit uitbaten. Shell compenseert de CO2-uitstoot van de aldaar verkochte brandstof volledig.

Wereldprimeur: Mood Detection aan de pomp

29 Mar 2018

Shell start als eerste bedrijf ter wereld met Mood Detection technologie aan de pomp. Terwijl de klant de auto voltankt, wordt door speciale software het humeur gedetecteerd en een barista koffie gekozen.  

Shell Nederland staat achter NAM en Groningen

30 Jan 2018

Shell Nederland is geschrokken van de berichtgeving over de intrekking van de zogenoemde 403-verklaring. Wij snappen dat dit tot zorgen heeft geleid bij de mensen in Groningen. Het is altijd onze intentie geweest dat alle schade als gevolg van aardbevingen wordt vergoed.

2017

Brill Power wins New Energy Challenge

28 Sep 2017

Technology that increases the lifetime and reliability of battery packs snatched the top prize at the New Energy Challenge 2017. Start-up company Brill Power Ltd from the United Kingdom won a 100,000 euro convertible loan. Brill Power’s innovative technology had the best fit with the challenge profile: a real game-changer that can contribute to shaping a low-carbon energy system for the future.

Shell Pernis weer operationeel

24 Aug 2017

De herstelwerkzaamheden aan de elektriciteitsvoorziening op Shell Pernis zijn voor het grootste deel afgerond. We hebben vrijwel alle fabrieken weer in gebruik genomen, waar nodig met toestemming van de autoriteiten.

Shell opent station op nieuwe locatie aan de A4

18 Jul 2017

Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. (Shell) heeft een volledig nieuw station geopend op een nieuwe locatie aan de A4. Shell Peulwijk-Oost biedt gasten een breed aanbod aan producten en diensten. Het station is bovendien ontworpen met oog voor energiebesparing.

Shell introduceert waterfles van gerecycled plastic

03 Jul 2017

Shell heeft een herbruikbare waterfles ontwikkeld. De buitenkant van deze fles is gemaakt van gerecycled plastic. Bij aankoop van elke fles worden er drie belangrijke zaken gesteund: minder afval, minder plastic en minder armoede.

Shell opent Generation Discover bright ideas hub in Emmen

13 Jun 2017

Rolf Sloots, Concernmanager van Emmen en Herman Baars, Production & Maintenance Delivery Manager NAM hebben samen met de groepen 7 van OBS De Kubus en OBS Emmermeer de Generation Discover bright ideas hub geopend. De komende twee weken (t/m 23 juni) zullen scholieren uit de omgeving samen met hun leerkrachten en ouders hier spelenderwijs kennismaken met wetenschap en technologie.

Shell opent Generation Discover Bright Ideas Hub in Amsterdam

30 May 2017

Liesbeth Jansen, directeur van Bureau Marineterrein Amsterdam en Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland BV hebben samen met groep 7 leerlingen van de Alan Turing basisschool de Generation Discover bright ideas hub geopend. Deze futuristische dome staat op het Marineterrein en verwelkomt tot en met 9 juni scholieren uit de omgeving samen met hun leerkrachten en ouders, om spelenderwijs kennis te maken met techniek en wetenschap.

Shell start pilot met bezorgservice voor brandstoffen

29 May 2017

Shell start een nieuwe bezorgdienst voor brandstoffen. Shell TapUp maakt het mogelijk om via een speciale app brandstof te bestellen, waarna een elektrisch aangedreven voertuig de brandstof op de gewenste locatie komt afleveren.

Nederlands team wint Shell Eco-marathon Europe in Londen

29 May 2017

Green Team Twente van de Universiteit Twente wint Shell Eco-marathon Europa door de meest efficiënte prestatie in hun klassement neer te zetten. Met hun energiezuinige waterstofvoertuig reed Green Team Twente 278 kilometer op 1 m³ waterstof, een persoonlijk record. Omgerekend is dat te vergelijken met een rit van Amsterdam naar Praag op 1 liter brandstof.

Grijze Dag Bevordert Beheerst Rijgedrag

22 May 2017

Wat is de invloed van dorst of trek, slaap, weer, verkeer of waar je naar luistert op rijgedrag? En wat is het verband met rijprestaties? Shell heeft ruim 100 jaar ervaring met motoren en hoe deze het beste kunnen presteren, maar het was nog onduidelijk welke factoren automobilisten en hun rijgedrag beïnvloeden. Shell heeft samen met Goldsmiths, University of London en Improof Research een baanbrekend onderzoek* gedaan met behulp van wearable technology die meer dan 300 deelnemers gebruikten, vragenlijsten en technologische data over rijprestaties. Het onderzoek is uitgevoerd ter gelegenheid van de lancering van de vernieuwde Shell V-Power formule.

Shell installeert snelladers voor elektrische auto’s

12 May 2017

Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. (Shell) wil in Nederland bij een eerste selectie van ten minste tien tankstations snelladers voor elektrische auto’s installeren. Met de ontwikkeling van een laadpuntennetwerk wil Shell voorzien in de behoefte van het groeiende aantal automobilisten met een elektrisch voertuig dat ook onderweg wil kunnen laden.

Shell opent Generation Discover bright ideas hub in Enschede

08 May 2017

De Generation Discover bright ideas hub strijkt neer in het Roombeek Cultuurpark in Enschede. Van 8 mei tot en met 21 mei kunnen scholieren uit de omgeving samen met hun leerkrachten en ouders spelenderwijs kennismaken met wetenschap en technologie in deze futuristische dome. Tijdens het laatste weekend vindt hier ook het Maker Festival Twente plaats, een evenement dat inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid stimuleert.

Shell Pernis start met bouw restwarmteproject

06 Apr 2017

Shell Pernis is gestart met de bouw van de installatie voor het restwarmteproject. Het project, een samenwerkingsverband van Shell Pernis met Havenbedrijf Rotterdam en Warmtebedrijf Rotterdam, gaat voldoende energie leveren om in de warmtebehoefte van 16.000 huishoudens te voorzien

Shell laat gasten kiezen met nieuw Air Miles-programma

01 Mar 2017

Shell vernieuwt zijn Air Miles-spaarprogramma en biedt gasten naast de vertrouwde spaarpunten ook gratis persoonlijke extra’s. Met Miles & Me, zoals het nieuwe sparen heet, wil Shell nog beter in de behoeften en wensen van zijn klanten voorzien.

2016

Shell Energy Europe sleept contract binnen voor afname stroom van Nederlands windpark

16 Dec 2016

Shell Energy Europe Ltd., een belangrijke speler op het gebied van handel in energie in Europa, gaat de stroom van het offshore Windpark Egmond aan Zee ("OWEZ") afnemen. Shell Energy Europe zal de energie die door het windpark wordt gegenereerd aan zakelijke klanten in Europa leveren en zo in hun zakelijke behoeften op het gebied van hernieuwbare energie voorzien.

Eneco, Mitsubishi/DGE, Shell en Van Oord winnen tender Borssele III & IV

12 Dec 2016

Het consortium van Eneco, Diamond Generating Europe (100% Mitsubishi Corporation), Shell en Van Oord hebben de aanbesteding voor de bouw en de exploitatie van de Nederlandse offshore windparken Borssele III & IV gewonnen. Het consortium heeft MHI Vestas gekozen als ‘preferred’ leverancier van de windturbines.

Shell en Feyenoord tekenen voor drie jaar bij

08 Nov 2016

Shell, de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation gaan de komende jaren door met het helpen van kinderen met een leerachterstand uit Rotterdam-Zuid. Het energieconcern zal de komende drie jaar een bedrag van €100.000 per jaar doneren.

Shell zet Internationale Coming Out Day op het menu

11 Oct 2016

Op dinsdag 11 oktober, besteden alle Shell kantoren wereldwijd aandacht aan de Internationale Coming Out Day – een dag die jaarlijks plaatsvindt om aandacht te besteden aan het moment dat een homo, lesbienne of biseksueel openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Shell breidt LNG tankstation netwerk uit

12 Jul 2016

Met de toenemende vraag naar energie en de steeds groter wordende druk om transportemissies te verlagen, wordt schoner en efficiënter vervoer dé uitdaging die transportbedrijven bezighoudt.

Grootste Shell-station ter wereld officieel geopend

08 Jun 2016

Shell Luxemburg opent vandaag officieel het grootste Shell-tankstation ter wereld na een uitgebreide renovatie. Met nieuwe voorzieningen en een uitgebreid aanbod zal het station de gasten nog beter kunnen bedienen.

Shell lanceert start-up-competitie voor mobiliteit

26 May 2016

Shell start vandaag Bright Energy Ideas Challenge en daagt daarmee Europese start-ups uit om innovatieve ideeën en oplossingen voor toekomstige mobiliteit te bedenken. Deelnemende start-ups maken kans op 25.000 euro cash en een coverteerbare lening van Shell Technology Ventures van 100.000 euro.

Nieuwe Europese Specificatie Belangrijke Mijlpaal Voor Marktpositie Shell Gtl Fuel

21 Apr 2016

De Europese Standaardiseringscommissie (CEN) heeft bekendgemaakt dat de EN15940-norm voor paraffinehoudende dieselbrandstoffen, zoals Shell Gas-To-Liquid (GTL) Fuel, op 15 april 2016 is bekrachtigd. Paraffinehoudende dieselbrandstoffen zijn vloeibare brandstoffen die gesynthetiseerd worden uit bronnen zoals aardgas (Gas-To-Liquid), biomassa (Biomass-to-liquid), kolen (Coal-to-liquid) of de hydrogenering van plantaardige oliën (HVO).

Eerste officiële test voor Nederlandse teams Shell Eco-marathon

21 Apr 2016

Tussen de workshops en de experimenten van het nationaal techniekfestival Nederland innoveert is vandaag het officiële startsein voor een van ’s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden gegeven. Deze dag markeert het begin van de reis die zestien teams uit Nederland naar Londen zullen maken, waar van 30 juni tot en met 3 juli Shell Eco-marathon Europe plaatsvindt. Vandaag komen de Nederlandse teams voor het eerst samen om hun voertuigen officieel te testen, de concurrentie te aanschouwen en ervaringen te delen.

2015

Shell start Academy voor stationsmedewerkers

12 Oct 2015

Shell opent de Shell Academy, een speciaal opleidingscentrum waar medewerkers van tankstations trainingen kunnen krijgen met als doel een nog betere service te kunnen verlenen op stations. De trainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met opleidingsinstituut NCOI en moeten deels als vrijstelling voor een officieel MBO-diploma gebruikt kunnen worden.

Shell en Bibliotheek Rotterdam slaan de handen ineen

01 Oct 2015

Shell is de komende drie jaar Maatschappelijk Partner van Bibliotheek Rotterdam voor het project Bibliotheek op School. De hulp van Shell richt zich specifiek op de twee locaties van S.V. GIO, een naschools sport- en onderwijstraject van oud-profvoetballer Giovanni van Bronckhorst dat ook deelneemt aan dit project. Het doel van de Bibliotheek op School is het leesplezier onder Rotterdamse basisschoolleerlingen te bevorderen en taalachterstand te voorkomen.

Shell opent LNG-tankstation voor vrachtwagens in Amsterdam

29 Sep 2015

Shell opent vandaag zijn derde Liquefied Natural Gas (LNG) tankstation voor vrachtwagens in Nederland. Het tankstation bevindt zich in het Amsterdamse Westelijk Havengebied waar veel goederen worden overgeladen van schepen op vrachtwagens voor distributie. Eerder dit jaar opende Shell LNG-tankstations in Rotterdam en Waalwijk.

Gas speelt belangrijke economische en milieurol binnen energietransitie

11 Sep 2015

Gasinkomsten kunnen worden aangewend voor investeringen in hernieuwbare energiebronnen en een snelle vermindering van de CO2-uitstoot is direct te realiseren door kolen te vervangen door gas. Dat zei President-directeur Dick Benschop van Shell Nederland op het Aardgassymposium van het Clingendael International Energy Programme (CIEP) en de Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie (NOGEPA).

Shell-medewerkers tonen hun werk op grootste steigerdoek van Nederland

22 Jul 2015

Een fotocollage van meer dan 2000 m² met beelden van medewerkers en hun diverse werk siert vanaf vandaag het monumentale gedeelte van het Shell-hoofdkantoor in Den Haag. Het grootste steigerdoek van Nederland toont de verscheidenheid aan werknemers en hun werkzaamheden bij het energiebedrijf. Het rijksmonument wordt de komende periode gerestaureerd, zodat het voor de toekomst blijft behouden.

Shell breidt R&D-vestiging Amsterdam uit met labruimte

15 Jul 2015

Shell Technology Centre Amsterdam (STCA), één van de drie belangrijkste R&D-centra van Shell wereldwijd, breidt uit met de bouw van een nieuwe vleugel voor onderzoek en versterkt hiermee de onderzoeksactiviteiten in Nederland. De extra labruimte biedt plaats aan onderzoek naar de interactie tussen vloeistoffen en gesteente. Naar verwachting wordt de nieuwe vleugel in 2017 opgeleverd.

Shell neemt grootste CT-scanner in gebruik

02 Jun 2015

Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) neemt de grootste verticale CT-scanner ter wereld in gebruik. Het apparaat maakt het mogelijk om zeer gedetailleerde 3D-opnamen te maken van boorkernen tot 3 meter lang, terwijl vloeistoffen door het gesteente stromen. Het is de enige verticale CT-scanner ter wereld waarin de röntgenstraal rond het voorwerp draait.

Shell Eco-marathon: Nederlandse teams domineren met zuinige waterstofwagens

24 May 2015

De studententeams van de TU Delft en Hogeschool van Amsterdam hebben de eerste en tweede plaats veroverd in de waterstofklasse van Shell Eco-marathon Europa. De zuinigheidswedstrijd voor studenten en scholieren vierde dit weekend in Rotterdam zijn dertigjarig jubileum en trok bijna 50.000 bezoekers.

Shell Eco-marathon viert 30-jarig jubileum in Rotterdam

22 May 2015

Het startschot voor Shell Eco-marathon Europa 2015, die in Rotterdam zijn dertigjarig bestaan viert, is vandaag gelost. Duizenden studenten uit dertig verschillende landen nemen het dit weekend opnieuw tegen elkaar op met hun energiezuinige voertuigen met als doel efficiëntierecords van voorgaande jaren opnieuw te verbeteren.

Minister Jet Bussemaker opent Shell forum over belang techniekonderwijs voor Nederlandse arbeidsmarkt en economie

21 May 2015

Minister Jet Bussemaker (OCW) opent vanochtend in Shell Energy Lab ‘Powering Progress Together: de Techniekfactor’ – een forum dat Shell in samenwerking met partners uit het Techniekpact en de Gemeente Rotterdam organiseert. Centraal staat het vitale belang van techniekonderwijs voor de Nederlandse economie en de noodzaak van een verbeterde aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Shell opent Eco-marathon Experience voor 30-jarig bestaan

01 May 2015

Shell opent op Station Rotterdam Centraal de Shell Eco-marathon Experience. De ‘winkel’ is een kleine versie van Shell Energy Lab, waar bezoekers een voorproefje krijgen van Shell Eco-marathon en Shell Energy Lab, die van 21 tot en met 24 mei plaatsvindt in Rotterdam. De zuinigheidswedstrijd voor studententeams wordt deze maand voor de vierde en laatste maal in Rotterdam verreden.

Gouden helm voor scholier Markland College

17 Apr 2015

Op donderdag 16 april stond het Markland College in Zevenbergen in het teken van techniek. Op deze speciale dag konden scholieren van de school ervaren hoe het is om te werken als procesoperator.

Shell opent tweede LNG-tankstation in Waalwijk

16 Apr 2015

Nadat recent al het eerste Europese Shell LNG-station werd geopend in Rotterdam Waalhaven, opent Shell deze week haar tweede tankstation voor LNG (liquefied natural gas). Het station bevindt zich op de Spuiweg 25 op Bedrijvenpark Haven Zes, aan de A59 in Waalwijk.

Shell Bachelor Master Prijs voor waterstofproductie

26 Mar 2015

Zaid Thanawala van Technische Universiteit Delft heeft met een onderzoek naar waterstofproductie met zonlicht de prijs voor de beste masterscriptie en de publieksprijs van de Shell Bachelor Master Prijs 2014 gewonnen. Niek van den Top van Wageningen University and Research Centre werd beloond voor de beste bachelorscriptie met zijn onderzoek naar het gebruik van eendenkroos als veevoer.

Shell opent eerste Europese LNG-tankstation

18 Mar 2015

Shell opent in Rotterdam Waalhaven het eerste LNG-tankstation (Liquefied Natural Gas) voor vrachtwagens in Europa. Het station ligt nabij de A15, die een belangrijke route vormt voor vrachtwagens richting België, Frankrijk en het Duitse Ruhrgebied.

Shell en Gemeente Rijswijk openen Mobiele Verkeersplein voor Basisschool de Akker

04 Mar 2015

Rijswijk – Rene van Hemert, wethouder Verkeer en Vervoer in Rijswijk en HP Calis, locatiemanager van Shell in Rijswijk, openen samen met de leerlingen van groep 6 van basisschool de Akker, het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Op dit verkeersplein worden groep 4, 5 en 6 vertrouwd gemaakt met verkeerssituaties en regels die gelden in het verkeer. Het plein is een gezamenlijk initiatief om de verkeersveiligheid onder basisschoolleerlingen te vergroten.

NWO, Shell en AMS zetten in op slimme energiesystemen

19 Feb 2015

NWO, Shell en Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) bundelen hun krachten in het URSES-onderzoeksprogramma, dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling van slimme en duurzame energiesystemen. Door de betrokkenheid van AMS krijgen de onderzoekers nu de mogelijkheid hun potentiële innovaties te testen in de stedelijke context van de regio Amsterdam.

Waarschuwing voor frauduleuze emails

05 Feb 2015

Shell waarschuwt voor frauduleuze tekstberichten en/of emaiberichten, waarin klanten worden geïnformeerd over niet-bestaande loterijen of wedstrijden. Shell is NIET betrokken bij loterijen of mobiele lotingen, noch worden er prijzen of subsidies toegekend via e-mail-/sms-berichten.

Shell Pernis opent state of the art controlekamer

15 Jan 2015

Shell Pernis heeft een nieuwe, hypermoderne controlekamer in gebruik genomen. Vanuit deze centrale controlekamer van de afdeling Raffinaderij, Destillatie en Utilities worden processen zoals de destillatie van ruwe olie, opwerking van nafta en ontzwaveling van gasolie aangestuurd.

2014

Shell bouwt bunkerschip voor LNG

03 Dec 2014

Shell laat een speciaal bunkervaartuig bouwen om schepen varend op LNG (liquefied natural gas) van brandstof te voorzien. Het bunkerschip krijgt de Rotterdamse haven als standplaats waar het gebruik gaat maken van de nieuw te bouwen LNG-laadpier bij de Gas Access to Europe (Gate) terminal. Het bunkervaartuig is een volgende stap in de ontwikkeling van LNG als schonere brandstof voor scheepvaart.

Shell verenigt experts in energiedebat over innovatie

27 Nov 2014

Shell brengt vandaag tweehonderd energie-deskundigen bijeen voor een debat over de toekomstige energievoorziening. Met een pleidooi voor versnelling van innovatie door betere samenwerking tussen overheid, wetenschap en bedrijfsleven opende Shell dit jaar de viering van een eeuw innovaties uit Amsterdam. ‘Het energievraagstuk en klimaatverandering vereisen pragmatisme, gezond verstand en innovatieve technologie.’

Shell en Mauritshuis winnen SponsorRing 2014

21 Nov 2014

Shell en het Mauritshuis hebben de prestigieuze SponsorRing 2014 in de categorie Kunst en Cultuur in de wacht gesleept. Shell heeft als partner van het museum substantieel bijgedragen aan de uitbreiding van het onlangs heropende Mauritshuis. Een langdurige samenwerking die verder gaat dan een eenmalige financiële impuls en een sterk inhoudelijke component heeft: techniek en kunst ontmoeten elkaar in gezamenlijk onderzoek.

Shell geeft bijna 1700 ‘gast-koks’ kijkje in Amsterdamse innovatiekeuken

04 Oct 2014

Bijna 1700 geïnteresseerden hebben 4 oktober een kijkje genomen in de keuken van Shell Technology Centre Amsterdam (STCA). Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan opende STCA – tijdens het Weekend van de Wetenschap – de deuren voor het landelijk publiek. Jong en oud deden experimenten zoals Shell-onderzoekers deze dagelijks doen. Ontdekten bijvoorbeeld wat hightech 3D-printen én glasblazen met elkaar te maken hebben.

Shell laat honderd Ferrari’s starten in allerkleinste tour ooit

01 Oct 2014

Amsterdam startpunt voor unieke LEGO actie bij Shell. Meer dan honderd Ferrari’s verzamelden zich vanochtend op het Museumplein in Amsterdam voor de Shell City to City tour. De Shell-masters gaven het startsein voor de allerkleinste tour met LEGO® Ferrari’s die ooit gehouden is in Nederland. De komende dagen reizen zij door alle twaalf provincies. Hun avonturen zijn te volgen op www.shell.nl/lego.

Shell start samenwerking voor het werven en opleiden van onderhoudsmonteurs

08 Sep 2014

Shell is een samenwerking gestart met Goflex, Imtech, Cofely en Stork. De samenwerking heeft als doel nieuw technisch MBO-talent te werven en te ontwikkelen. Dit is de eerste keer dat opleiders (Goflex), contractors (Imtech, Cofely en Stork) en asset owners (Shell Moerdijk) samen gaan werken in een werk-leer traject.

Shell en Starbucks vieren feestelijke opening

01 Sep 2014

Shell Nederland Verkoopmaatschappij en Starbucks Coffee Company (Nasdaq: SBUX) vieren vandaag de feestelijke opening van de allereerste Starbucks retail store in Nederland, gevestigd bij Shell station Haarrijn aan de A2 nabij Breukelen. Weggebruikers kunnen hier van hun favoriete Starbucks drankje gaan genieten.

Shell laat de harten van Ferrari F1-coureurs sneller kloppen

22 Aug 2014

Scuderia Ferrari-coureurs hebben in de aanloop naar de Shell Belgian Grand Prix samen met Shell-wetenschappers een unieke test gedaan, waarbij hun fysieke reactie tijdens het rijden werd gemeten. De Formule 1-coureurs Fernando Alonso en Kimi Räikkönen werden aangesloten op fysiologische meetinstrumenten en reden op een speciaal door Shell ontworpen testcircuit om erachter te komen welke elementen van de rit ze het spannendst vinden.

Shell introduceert vernieuwde reeks Shell Helix

16 Jul 2014

De meeste Nederlandse automobilisten (83%) zijn zich bewust van het belang van regelmatige olieverversing, maar besteden dit liever uit dan het zelf te doen (88%). Dit blijkt uit onderzoek* van Shell. Met de zomervakantie in aantocht worden er weer de nodige extra kilometers gemaakt. Hierbij is de auto vaak zwaarbeladen en wordt er veel file gereden waardoor de auto vaak moet stoppen en starten. Dit vergt veel van een motor en dus motorolie. Een volsynthetische variant, zoals Shell Helix Ultra, is bij uitstek geschikt voor dit soort condities. Shell helpt automobilisten graag op weg in de keuze naar de juiste olie en introduceert een vernieuwde reeks Shell Helix Ultra motoroliën voor betere prestaties, bescherming van de motor en minder onderhoud.

Shell-CTO: snelheid van innovatie moet omhoog

02 Jul 2014

De wereldbevolking groeit snel. Om te kunnen voldoen aan de toekomstige energievraag en de klimaatverandering het hoofd te kunnen bieden, is meer innovatie en samenwerking nodig. Dat zei Chief Technology Officer Gerald Schotman tijdens de ‘Innovation Open House’ bij Shell Technology Center Amsterdam.

Incident Shell Moerdijk

04 Jun 2014

Op het terrein van Shell Moerdijk heeft zich in de avond van 3 juni een explosie voorgedaan in een reactor van de MSPO-2 installatie. Als gevolg hiervan is brand ontstaan die inmiddels onder controle is.

Update 1- Incident Shell Moerdijk

04 Jun 2014

Op het terrein van Shell Moerdijk heeft zich in de avond van 3 juni een explosie voorgedaan in een reactor van de MSPO-2 installatie. Als gevolg hiervan is brand ontstaan.

Update 2- Incident Shell Moerdijk

04 Jun 2014

Omwonenden van Shell Moerdijk zijn gisteravond laat geschrokken van een explosie in een installatie op de chemie-site Shell Moerdijk. Wij betreuren dit incident en de hinder en overlast voor omwonenden ten zeerste.

Update 3- Incident Shell Moerdijk

04 Jun 2014

Shell betreurt het dat zich gisteravond een incident heeft voorgedaan op onze chemie-site Shell Moerdijk. Na een explosie in de MSPO-2 installatie op 3 juni even voor 23:00 uur ontstond een felle brand in deze fabriek waarin styreen-monomeer en propeenoxiden wordt geproduceerd. Dit zijn grondstoffen voor kunststoffen. De fabriek was tijdelijk buiten gebruik voor normaal onderhoud.

Update 4- Incident Shell Moerdijk

04 Jun 2014

Shell betreurt zeer dat zich gisteravond een explosie en brand heeft voorgedaan op Shell Moerdijk die overlast en bezorgdheid heeft gegeven voor onze buren en medewerkers.

Shell en Feyenoord verstevigen samenwerking

27 May 2014

Shell Nigeria wil de samenwerking met Feyenoord rond de NNPC/Shell Cup de komende jaren verstevigen. De NNPC/Shell Cup is een prestigieus nationaal jeugdtoernooi in Nigeria waaraan drieduizend middelbare scholen en in totaal meer dan zestigduizend leerlingen deelnemen.

Rijgedrag vergeleken: oudere automobilisten rijden beter en zuiniger dan jongeren

26 May 2014

Onderzoek van Shell geeft inzicht in het rijgedrag van Nederlanders en andere Europeanen. Jonge automobilisten denken dat ze vlotter, veiliger en slimmer rijden dan hun oudere medeweggebruikers. Terwijl de oudere generatie jongeren in het verkeer juist als onberekenbaar en nonchalant ziet. Dit blijkt uit het Shell FuelSave Smarter Driving onderzoek waarin het rijgedrag van verschillende leeftijdsgroepen in Europa onder de loep wordt genomen. Het onderzoek onthult verder een aantal opvallende rijgewoontes bij beide generaties: zo geeft een verrassend aantal jonge automobilisten (71%) toe dat ze vaak met één hand of zelfs zonder handen aan het stuur hun auto besturen.

Turkse teams inspireren jeugd Rotterdam-Zuid

17 May 2014

'Het gaat om zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.' Volkan Cetin, student van de Sakarya universiteit in Turkije vertelt zestig kinderen met een Turkse achtergrond uit Rotterdam-Zuid dat het misschien niet altijd zo gaat zoals je verwacht in het leven, maar dat je er zelf altijd het beste van kunt maken.

Toekomststeden in de maak

15 May 2014

Shell brengt vooraanstaande denkers en beleidsmakers bijeen. Beleidsmakers, topmensen uit het bedrijfsleven en academici komen vandaag op het internationale forum Powering Progress Together bijeen om de toekomst van onze snel verstedelijkende wereld in het licht van de groeiende druk op de mondiale energie-, voedsel- en watersystemen te bespreken.

Studenten tonen revolutie op gebied van mobiliteit

09 May 2014

Nederlandse Shell Eco-marathon teams bouwen eerste auto’s met kenteken die 1 op 500 rijden. HAN Hydromotive en Team TU/ecomotive lanceren de eerste extreem zuinige wegwaardige Shell Eco-marathon auto’s met een gemiddeld verbruik van 1 op 500. Op 16 mei verschijnen zij aan de start van Shell Eco-marathon Europa in Rotterdam om het op te nemen tegen 3.000 leeftijdsgenoten uit heel Europa en Afrika en te zien wie het verst kan rijden op zo min mogelijk brandstof of kWh.

Shell laat meiden energie opwekken tijdens Girlsday 2014

24 Apr 2014

Shell laat bijna 600 meiden tijdens Girlsday 2014 energie opwekken, parfum maken, koolzuurgas produceren en robots bouwen. De vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Moerdijk openen de deuren en laten HAVO- en VWO-scholieren de mogelijkheden van een bèta/technische opleiding ervaren.

Analytische technieken basis van innovatie voor Shell

01 Apr 2014

Efficiëntere winning door kruisbestuiving downstream-upstream. Analytische technieken die voorheen vooral bij de verwerking van olie en gas zijn ingezet, worden steeds vaker gebruikt om de winning van olie en gas verder te optimaliseren. Deze technieken vormen de komende jaren een belangrijke pijler van het innovatiebeleid van Shell.

Shell trakteert 750 ouderen op diner

28 Mar 2014

Shell organiseert in het kader van NLdoet op 28 maart diners voor 750 ouderen in de bedrijfsrestaurants in Den Haag, Rotterdam en Rijswijk. “Zo’n avond betekent veel voor ouderen die nog maar weinig de deur uitkomen. Op deze manier kunnen ze met anderen uit de omgeving van een volledig verzorgde avond genieten”, zegt Manon van Dijk, coördinator evenementen van het Nationaal Ouderenfonds.

Shell en Feyenoord brengen sport en onderwijs samen

19 Mar 2014

De Feyenoord Foundation en Shell gaan kinderen uit Rotterdam-Zuid helpen om als topsporters te werken aan wat ze moeilijk vinden op school. Dit gaan ze doen via S.V. GIO – een sport-leerclub voor kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand, die gerund wordt door de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Shell Bachelor Master Prijs voorondergrondse stroomkabels en algenonderzoek

12 Mar 2014

Hossein Khalilnezhad van de TU Delft en Universiteit Twente-student Robin Vet zijn de winnaars van de Shell Bachelor Master Prijs. Hossein won met een studie naar ondergrondse hoogspanningskabels en Robin deed onderzoek naar het winnen van oliën uit algen. Finalist Gerrit Boersma van de TU Delft sleepte met een nieuw procédé voor koperrecycling de publieksprijs in de wacht.

Shell benadrukt belang internationalisering onderwijs

11 Mar 2014

Nederland moet nog een slag slaan als het gaat om aantrekken van buitenlands talent. Dat zei President-Directeur Dick Benschop van Shell Nederland op het jaarcongres van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.

Shell introduceert vernieuwd Helix Ultra motorolie-portfolio

03 Mar 2014

Ontworpen om de motor optimaal te reinigen en beschermen. Shell introduceert een vernieuwd Helix motorolie-portfolio voor personenwagens in Nederland. De auto’s van nu vragen om een motorolie die niet alleen voldoet aan de steeds veranderende eisen, maar ook de prestaties en levensduur van de motor verbetert. Daarom bestaat de vernieuwde reeks Shell Helix Ultra-motoroliën uit een aantal kwalitatief hoogwaardige producten die zijn samengesteld met behulp van de unieke Shell PurePlus Technology. Dit is een nieuwe, gepatenteerde technologie die op een innovatieve manier synthetische basisoliën uit aardgas produceert. In combinatie met Shell’s Active Cleansing Technology, één van de belangrijke eigenschappen van Shell Helix-motoroliën, zorgt de vernieuwde Shell Helix Ultra-productenreeks voor een nog betere reiniging en bescherming van de motor. Geen enkele andere motorolie zorgt ervoor dat de motor zo goed als fabrieksschoon blijft.

Shell FuelSave Partner uitgebreid met geïntegreerde dienst voor wagenpark- en brandstofbeheer

25 Feb 2014

Shell heeft het aanbod van Shell FuelSave Partner uitgebreid met een geïntegreerde, geavanceerde dienst voor brandstof- en wagenparkbeheer voor vrachtwagens. Het nieuwe aanbod is ontwikkeld in het kader van de technische samenwerking met Omnitracs Europa en brengt de uitgebreide brandstofmanagementdiensten van Shell en de wagenparkbeheerdiensten van Omnitracs Europa samen in één telematics-unit. Bovendien biedt het één online beheerportaal, FleetVisor, voor een compleet overzicht van het brandstof- en wagengebruik. Op deze manier kan de applicatie wagenparkbeheerders in de wegtransportsector helpen operationele verbeteringen en brandstofbesparingen vast te stellen, communicatie met chauffeurs te optimaliseren en te voldoen aan de EU-richtlijnen voor werk- en rijtijden.

Shell CTO roept op tot versnelling innovatie binnen energiesector

24 Feb 2014

Op de dag waarop Shell het 100-jarig bestaan van het Technology Centre in Amsterdam (STCA) viert, onderstreept Shell Chief Technology Officer Gerald Schotman het belang van innovatie voor de toekomstige energievoorziening en stelt dat de energiesector sneller en slimmer moet innoveren.

Shell: landen benutten voordelen gas nog onvoldoende

19 Feb 2014

Gas is de basis voor een overgang naar schonere energie. Dat zei President-Directeur Dick Benschop van Shell Nederland op de International Petroleum Week in Londen. Maar de kans bestaat dat de voordelen van gas onvoldoende worden benut. In Europa en Azië zijn vervuilende kolen in opkomst, vaak ten koste van schoner gas.

Opening Shell Pernis Safety Centre – veiligheid voorop

29 Jan 2014

Vandaag heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam samen met Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland, het innovatieve Shell Pernis Safety Centre officieel geopend. Met dit permanente trainingscentrum over veiligheid maakt Shell een nieuwe stap in het streven naar verdere verbetering van veiligheidsprestaties.

Televisieprogramma GreenTech

14 Jan 2014

Jongeren opgelet: doe mee aan GreenTech bij RTL 4! Ben jij tussen de 9 en 16 jaar oud? Dan ben je nu uitgedaagd om duurzame ideeën te bedenken voor het televisieprogramma GreenTech!

Eerste Shell Masterclass voor bètadocenten

12 Jan 2014

Rijswijk, 1 december 2014 – Vandaag ontvingen 27 bètadocenten hun deelname-certificaat van de eerste Shell Jet-Net Masterclass. Met het organiseren van de Masterclass, bestaande uit een serie van vier workshops, geeft Shell concreet invulling aan de wens van het in 2013 gesloten Nationaal Techniekpact, om tot nauwere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te komen.

2013

Shell will not pursue U.S. Gulf Coast GTL Project

05 Dec 2013

Royal Dutch Shell plc (“Shell”) today announces that the company will not move forward with the proposed 140,000 barrels per day Gulf Coast gas-to-liquids (GTL) project in Louisiana and will suspend any further work on the project.

Shell haalt lood uit brandstof voor lichte vliegtuigen

03 Dec 2013

Shell is de eerste grote oliemaatschappij die een loodvrije vervanger voor vliegtuigbenzine (Avgas 100 en 100LL) heeft ontwikkeld. Het product gaat nu een streng wettelijk keuringsproces in. Avgas wordt gebruikt in lichte vliegtuigen en helikopters en is een van de laatste standaard transportbrandstoffen waar nog lood in zit. De nieuwe loodvrije formulering van Shell komt na tien jaar diepgaande R&D, die de afgelopen twee maanden werd gevolgd door geslaagde eerste proeven bij twee fabrikanten (OEM’s).

Shell onderschrijft belang van brede brandstoffenmix

29 Nov 2013

Dick Benschop, President-Directeur Shell Nederland, gelooft in een groeiende markt voor verschillende brandstofoplossingen. Dat zei hij bij de opening van het multifunctionele servicestation Green Planet in het Drentse Pesse. Dit station biedt naast traditionele brandstoffen ook alternatieve brandstoffen aan, zoals groengas, elektriciteit en Gas to liquids (GTL).

Shell wordt partner van CAP100

15 Nov 2013

Shell Nederland is als partner toegetreden tot CAP100 – een project van de Lucille Werner Foundation. De Lucille Werner Foundation maakt zich sterk voor een toegankelijkere arbeidsmarkt voor mensen met een lichamelijke handicap.

Shell Pernis: 10 miljoen veilig uren

08 Nov 2013

Op vrijdag 8 november 2013 heeft Shell Pernis een mooie mijlpaal bereikt: alle medewerkers – Shell en aannemers – hebben bij elkaar 10 miljoen uren veilig gewerkt. Dat betekent dat bij Shell Pernis al meer dan een jaar - sinds augustus 2012 – zich geen grote persoonlijke ongevallen hebben voorgedaan; gebeurtenissen als gevolg waarvan mensen werktijd hebben moeten verzuimen.

Reactie Shell op Tegenlicht-uitzending over Shell Iran

21 Oct 2013

De VPRO zond maandagavond 21 oktober een aflevering van het programma Tegenlicht uit getiteld ‘Big Data: the Shell search’. Shell heeft directe contacten gehad met de programmamakers en de volgende reactie gegeven welke ook is gereflecteerd in de uitzending.

Shell Nr. 2 Beste Werkgever voor werkende ouders in Nederland

08 Oct 2013

Tijdens het jaarlijkse Lof congres, getiteld Van Moeders met Macht naar Vrouwen met Kracht, werd Shell gisteren uitgeroepen tot #2 Beste Werkgever voor werkende ouders 2013, achter Het Kadaster en voor Accenture. Shell ontving de zgn. Loftrompet uit handen van Harry van de Kraats, algemeen directeur van werkgeversvereniging AWVN en Jolanda Holwerda, Directeur Lof Media.

Shell bedankt leraren op Dag van de Leraar

07 Oct 2013

In het kader van de Dag van de Leraar bezocht Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland vandaag het Aloysius College in Den Haag. Tijdens een ontbijt met leraren van betavakken sprak hij over de belangrijke rol van de leraar bij het aanwakkeren  van interesse en passie voor techniek bij leerlingen.

Shell: Nederland loopt voorop met Nationaal Energieakkoord

03 Oct 2013

Tijdens een symposium georganiseerd door de Koninklijke Vereniging Gas Industrie Nederland, vandaag in Groningen, onderstreepte Shell CEO Peter Voser dat ondanks de investeringen in een duurzaam energiesysteem, het Europa maar moeizaam lukt om CO2-emissies te verminderen.

Shell helpt Rotterdamse basisscholieren groente en fruit te verbouwen op de schoolmuur

27 Sep 2013

Een groep young professionals werkzaam bij Shell en andere organisaties bouwt samen met kinderen van twee Rotterdamse basisscholen ‘eetbare muren’ om leerlingen bewust te maken van de rol die zij kunnen spelen in een lokale en duurzame voedselketen.  De young professionals  leren  leerlingen het verband te zien tussen voedselproductie en energie- en waterverbruik.

Shell steunt Global Alliance for Clean Cookstoves met nog eens $ 6 miljoen

26 Sep 2013

Shell heeft vandaag nog eens $ 6 miljoen toegezegd aan de Global Alliance for Clean Cookstoves, een initiatief om levens te redden en het milieu te beschermen door gebruik van verbeterde fornuizen en brandstoffen. Eerder, in 2010, werd ook al een bedrag van $ 6 miljoen gedoneerd en stelde Shell een medewerker beschikbaar aan de Alliance. Shell’s bijdrage aan de Alliance is de grootste uit de private sector.

Shell introduceert landelijk truckwashnetwerk

17 Sep 2013

Shell is een samenwerking aangegaan met Alles voor je Truck BV en introduceert Shell Truckwash, een uniek landelijk truckwashnetwerk. Via het nieuwe truckwashnetwerk kunnen transporteurs en andere bedrijven tegen aantrekkelijke vaste tarieven hun vrachtwagens, bussen en bestelauto’s laten wassen. Shell klanten kunnen bij ruim 85 truckwashlocaties in Nederland hun voertuigen laten reinigen en met de euroShell Card afrekenen.

Gratis fietscheck op Shell-tankstations

15 Aug 2013

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, dit betekent dat er weer veel scholieren op de fiets stappen en deelnemen aan het drukke verkeer. Een goed onderhouden fiets is essentieel om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, maar is vaak een vergeten element. Daarom organiseert Shell samen met Veilig Verkeer Nederland een Fietscheck-actie. Scholieren en hun ouders zijn van harte welkom om op 17 augustus en 31 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur naar één van de geselecteerde Shell-tankstation te komen en gratis hun fiets te laten checken.

Shell en Kia bundelen krachten om universele garagehouders een bijzondere autoservice te bieden

07 Aug 2013

Shell is een exclusief samenwerkingsverband met Kia en Oliecentrale Nederland* aangegaan om onafhankelijke garagehouders een bijzondere autoservice aan te bieden. Onafhankelijke garagehouders die via Oliecentrale Nederland Shell Helix motorolie afnemen, kunnen vanaf nu tegen een aantrekkelijk tarief het nieuwste model Kia Picanto leasen. Deze kunnen zij als leenauto aanbieden als klanten hun auto voor reparatie achterlaten. De samenwerking werd onlangs feestelijk bekendgemaakt door Shell, Kia en Oliecentrale Nederland tijdens de overhandiging van de eerste autosleutel aan garage Woortman te Enschede.

Het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland staat deze week in Rijswijk

09 Jul 2013

Rijswijk – Eerder vandaag openden Dick Jense, loco-burgemeester en wethouder Verkeer en Vervoer in Rijswijk, en HP Calis, locatiemanager van Shell in Rijswijk, samen met de leerlingen van groep 4 van de Petrusschool, het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Op het verkeersplein worden realistische verkeerssituaties nagebootst door het gebruik van verkeersborden, zebrapaden en verkeerslichten, en is bedoeld voor basisschoolleerlingen uit groepen 4,5 en 6.

Openlucht fototentoonstelling Mauritshuis en Shell

25 Jun 2013

Met het onthullen van een levensgrote loep is vanmiddag de openlucht fototentoonstelling Innovatie uit de doeken geopend. Twintig uitvergrote foto’s staan vanaf vandaag tot en met 13 september langs de Hofvijver en geven passanten een kijkje achter de schermen van de samenwerking tussen het Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis en Royal Dutch Shell.

Shell gaat wachtrij terugdringen met MyOrder

24 Jun 2013

Vanaf vandaag kunnen automobilisten in heel Nederland via hun smartphone verse broodjes en koffie bij Shell deli2go bestellen en betalen. Shell en MyOrder maken hiermee een einde aan een van de grootste ergernissen van Nederlanders, wachten in de rij (93%) en wachten om te betalen (41%).

Shell helpt allochtone talenten met oriëntatie op arbeidsmarkt

13 Jun 2013

Shell helpt talentvolle allochtone studenten zich beter te oriënteren op de arbeidsmarkt. Dit doet het bedrijf samen met KPN, Nederlandse Spoorwegen (NS), ABN AMRO en KPMG in het kader van het ECHO Mentoring Project. Tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor van Shell in Den Haag wordt vandaag de 2013-editie van het project afgerond.

Aftrap Global Walking Challenge 2013

03 Jun 2013

Shell meest actieve organisatie ter wereld: In het Shell Hoofdkantoor in Den Haag viel donderdag 23 mei het startschot voor de Shell Global Walking Challenge 2013. Tegelijkertijd ging het evenement van start op alle andere Shell-locaties.

Shell favoriete werkgever in Nederland

31 May 2013

Gisteravond ontving Shell  de InCompany 500 Award 2013 voor Meest Aantrekkelijke Bedrijf van Nederland. Deze award volgt op de 2013 Intermediair Award voor Beste Werkgever in Industrie die Shell eerder deze week ontving.  Vorig maand werd Shell op basis van gegevens van het Arbeidsmarkt Gedrags Onderzoek (AGO) van onderzoeksbureau Intelligence Group uitgeroepen tot Meest Favoriete Werkgever van 2012.

Matt Dawson gekroond tot 'Shell FuelSave celebrity driver of the year'

18 May 2013

Shell Eco-marathon Europe, Rotterdam – Gisteren kroonde Shell oud-rugbyspeler Matt Dawson uit Engeland tot ‘Shell FuelSave Celebrity Driver of the Year’ nadat hij een afstand met een gemiddeld verbruik van 94.86 kilometer op slechts 1 liter brandstof had laten noteren en daarmee de grens van brandstofefficiëntie bereikte.

29e editie van Shell Eco-marathon van start in Rotterdam

17 May 2013

Vandaag is in Rotterdam de 29e editie van Shell Eco-marathon Europa van start gegaan. Op het speciaal aangelegde stratencircuit rondom Ahoy, Rottterdam, proberen meer dan 3000 studenten vanuit heel Europa met hun eigengebouwde 

voertuig zo ver mogelijk te rijden op zo min mogelijk brandstof. Dick Benschop, President-directeur Shell Nederland, gaf tijdens een feestelijke openingsceremonie het startsein. Met maar liefst 17 teams van 15 onderwijsinstellingen is Nederland één 

van de best vertegenwoordigde landen tijdens de Europese competitie. 

Shell brengt leiders samen om druk op de energie-, water- en voedselsystemen aan te pakken

15 May 2013

Meer dan 500 vertegenwoordigers van internationale bedrijven, overheden, NGO’s en kennisinstellingen kwamen vandaag in Ahoy Rotterdam bijeen voor het Powering Progress Together Forum. Dit forum met het thema ‘In search of resilience’ werd georganiseerd door Shell en de gemeente Rotterdam. Centraal stond het vraagstuk van de grote wederzijdse afhankelijkheid van de wereldwijde energie-, water- en voedselsystemen en het belang om de weerbaarheid van samenlevingen te vergroten.

Henk Timmer winnaar zuinig rijden challenge

08 May 2013

Tijdens de Shell FuelSave Driving Challenge heeft Henk zijn vrouw Marianne Timmer verslagen. In de strijd wie het zuinigst rijdt, legden zij de afgelopen twee dagen een afstand af van bijna 450 kilometer op zo min mogelijk Shell FuelSave Euro 95 brandstof. Henk reed in de Volkswagen Golf 1.2 TSI Blue Motion gemiddeld 23,6 km op 1 liter en versloeg daarmee Marianne die 1 op 22,9 reed. De Timmers bewijzen hiermee dat automobilisten, door het volgen van een aantal simpele zuinig rijden tips in combinatie met het gebruik van de juiste brandstof, eenvoudig geld kunnen besparen.

Shell feliciteert nieuw Koningspaar

26 Apr 2013

Op dinsdag 30 april vindt de inhuldiging plaats van Willem-Alexander als nieuwe Koning der Nederlanden. Shell laat dit niet zomaar voorbij gaan. We steunen het Koningsontbijt en plaatsen op 30 april een advertentie in de Telegraaf, met de boodschap: ‘geel en rood is al jaren oranje’.

Nieuwe Shell-stations voor Madurodam en Miniworld

25 Apr 2013

Madurodam, Nederland in miniformaat, is een van de oudste en bekendste attractieparken van ons land. Dit jaar staat er een gloednieuw Shell-station. Een andere miniatuurattractie, het Rotterdamse Miniworld, kreeg zelfs drie nieuwe Shell-stations.

Shell zet in op open innovatie

23 Apr 2013

Tijdens een bijeenkomst vandaag op het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) onderstreepte Thijs Jurgens, Shell Vice-President Innovatie, het belang van open innovatie voor Shell.

Basisscholieren onthullen levensgrote LEGO Ferrari als start van unieke Shell promotie

08 Apr 2013

Vandaag onthulden vijftig leerlingen van basisschool De Waalse School uit Rotterdam een levensgrote LEGO® Ferrari bij RAI Amsterdam. Dit ter gelegenheid van het feit dat Shell, LEGO Groep en Ferrari samen een collectie van zes unieke LEGO Ferrari’s op de markt brengen. Nederland is één van de eerste landen ter wereld waar de verzamelserie verschijnt. Vanaf aanstaande woensdag, 10 april zijn de bijzondere LEGO modellen, met het allerkleinste opwindmotortje dat de LEGO Groep ooit heeft gemaakt, bij elk bemand Shell tankstation in Nederland te verkrijgen.

Shell tekent convenant met ministerie van Defensie voor plaatsing defensiepersoneel

27 Mar 2013

Shell heeft vandaag een convenant ondertekend met het ministerie van Defensie. De samenwerking heeft tot doel om defensiemedewerkers die als gevolg van de reorganisatie van de Nederlandse krijgsmacht ‘overtollig’ worden verklaard, de mogelijkheid te bieden bij Shell aan de slag te gaan. De focus zal liggen op logistieke functies, Contracts & Procurement functies, operators en onderhoudspersoneel.

Reactie Shell op Zembla-uitzending over Isla-raffinaderij Curaçao

21 Mar 2013

Het televisieprogramma Zembla besteedde donderdag 21 maart aandacht aan de voormalige Shell-raffinaderij op Curaçao. Deze raffinaderij is momenteel het onderwerp van klachten over milieuoverlast. Shell betreurt de huidige klachten over de raffinaderij, maar stelt dat alle verantwoordelijkheden voor de situatie na de verkoop voor rekening zijn van de koper. In 1985 verkocht Shell de goedwerkende en normaal onderhouden raffinaderij aan de overheid van Curaçao.

Benschop roept op tot samenwerking om krapte op arbeidsmarkt weg te werken

14 Mar 2013

Overheid, onderwijs en het bedrijfsleven moeten samen ervoor zorgen dat de krapte van 31.000 bèta’s en technici op de arbeidsmarkt wordt weggewerkt. Dat bepleitte Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland vandaag in Nieuwegein op het jaarcongres van de VO-raad – de sectororganisatie van het voortgezet onderwijs.

Shell Bachelor Master Prijs 2012

14 Mar 2013

Gisteren vond voor de achtste keer de finale van de Shell Bachelor Master Prijs plaats. Met dit jaarlijkse initiatief worden studenten van de drie technische universiteiten TU Delft, UTwente en TU Eindhoven uitgedaagd om na te denken over technologische oplossingen met een duurzaam karakter. Zes finalisten streden dit jaar mee voor de felbegeerde prijzen. De prijs van €5.000 voor de beste masterscriptie is gewonnen door Hans van Franeker, TU Eindhoven. Tim Hilbers, UTwente, won de prijs voor de beste bachelorscriptie en ging met €2.500 naar huis. Dit jaar werd voor het eerst een publieksprijs uitgereikt ter waarde van €1.000. Maurice Quant, TU Delft, heeft met 439 stemmen de afgelopen maand de meeste stemmen van het publiek gekregen via een online stempagina.

Shell blijft bijdragen aan ontwikkeling Nigeria

11 Mar 2013

De Society for International Development (De Nederlandse afdeling van de Vereniging voor Internationale Ontwikkeling, SID NL) organiseert in 2012-2013 een lezingenserie over ‘The private sector in development: towards a sustainable future’ (‘De private sector in ontwikkeling: naar een duurzame toekomst’).

Shell: pauze in boorprogramma Alaska

28 Feb 2013

Shell heeft 27 februari 2013 bekendgemaakt een pauze in te lassen voor haar exploratieboringen voor 2013 in Alaska’s Beaufort- en de Tsjoektsjenzee, zodat zij hervatting van deze activiteiten in een later stadium kan plannen en haar apparatuur daarvoor kan klaarmaken.

Nieuwe Shell-scenario’s verscherpen aandacht voor de toekomst van energie in de maatschappij

28 Feb 2013

Shell heeft vandaag nieuwe scenario’s bekendgemaakt waarin twee mogelijke richtingen worden beschreven voor de ontwikkelingen in de 21e eeuw, met aanzienlijk verschillende gevolgen voor de gemeenschap en het wereldwijde energiesysteem. In het ene scenario wordt de schonere verbranding van aardgas tegen 2030 wereldwijd de belangrijkste energiebron en is op korte termijn actie nodig om de uitstoot van koolstofdioxide te beperken. In het andere scenario is zonne-energie de belangrijkste bron tegen 2070, maar is er minder snel actie vereist om de bedreiging van klimaatverandering te neutraliseren.

Rechtbank beslist in de Nigeriaanse zaken tegen Shell

30 Jan 2013

De rechtbank in Den Haag heeft vanochtend uitspraak gedaan met betrekking tot vier olielekkages in Nigeria in de periode 2004-2007. De rechter kwam tot de slotsom dat de lekkages het gevolg waren van sabotage. Voorts oordeelde de rechtbank dat Royal Dutch Shell plc niet aansprakelijk is en wees alle vorderingen van Milieudefensie af.

Shell verrast Nederland op Blue Monday

22 Jan 2013

Vanochtend zijn ruim 15.000 Nederlanders lekker wakker geworden bij Shell. Op deze Blue Monday werden zij op de snelwegstations verrast met een gratis vers Deli2go ontbijt, krant en bezoek aan de schone 2theloo toiletten. Hiermee wil Shell op de meest deprimerende dag van het jaar Nederland een goede start van de dag bieden.