2022

Knappe koppen van de toekomst bedenken innovatieve, slimme oplossingen voor een betere planeet

17 jun. 2022

Vandaag maakte de jury tijdens het Dutch Technology Festival de drie landelijke winnaars bekend van NXplorers Junior: Het Volle Leven uit Den Haag, Het Spectrum uit Rotterdam en ODBS de Wetelaar uit Doesburg.

Shell and Dow start up e-cracking furnace experimental unit

16 jun. 2022

Shell en Dow hebben een experimentele elektrische stoomkraakinstallatie opgestart op de Energy Transition Campus Amsterdam. 

2021

Shell en Rotterdamse partners: definitief contract voor CO₂-opslag onder zee

21 dec. 2021

Shell en partners gaan vanaf 2024 samen jaarlijks 2,5 miljoen ton CO2 van hun Rotterdamse installaties afvangen; Porthos slaat het op in een leeg gasveld voor de kust.

Shell stelt vereenvoudigde structuur voor

15 nov. 2021

De Board van Royal Dutch Shell plc (Shell) heeft vandaag een voorstel aangekondigd om de aandelenstructuur van de vennootschap te kunnen vereenvoudigen.

Shell bevestigt hoger beroep in klimaatzaak

20 jul. 2021

Shell gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag in de zaak die Milieudefensie en anderen aanspanden tegen Shell. Twee maanden geleden stelde de rechter dat Shell haar wereldwijde netto CO2-uitstoot in 2030 met 45% moet verminderen ten opzichte van het niveau van 2019.

Reactie Shell op uitspraak klimaatzaak | Shell response to climate case verdict

26 mei 2021

Vandaag heeft de rechtbank in Den Haag uitspraak gedaan in de klimaatzaak van Milieudefensie, andere NGO’s en particulieren, tegen Royal Dutch Shell (“Shell”).

Shell bouwt een van Europa's grootste biobrandstoffenfabrieken in Rotterdam

16 sep. 2021

Shell gaat een biobrandstoffenfabriek met een capaciteit van 820.000 ton per jaar bouwen op het Shell Energie- en Chemiepark Rotterdam (Shell Pernis). Eenmaal gebouwd, wordt de fabriek een van de grootste in zijn soort in Europa voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) en hernieuwbare diesel uit afval. 

Geyser Batteries en Everimpact winnen de New Energy Challenge 2021

29 okt. 2021

Start-up Geyser Batteries en scale-up Everimpact winnen de zesde editie van de New Energy Challenge 2021.

Shell over de toekomst van NAM

26 okt. 2021

Met de sluiting van het Groningenveld past NAM haar organisatiestructuur aan. 

From Waste-to-Chemicals to Waste-to-Jet

08 jun. 2021

Partners repurpose the Rotterdam waste-to-chemicals project to waste-to-jet based on substantial targets and demand for Sustainable Aviation Fuel, expected support for Recycled Carbon Fuels and a full scope, ‘in-house’ technical solution to be provided by Enerkem and Shell.

Shell Energy gaat energie leveren bij mensen thuis

26 aug. 2021


Nederland heeft er binnenkort een nieuwe energieleverancier bij: Shell Energy. Shell Energy Retail B.V. heeft van de Autoriteit Consument & Markt een vergunning gekregen om energie te gaan leveren bij mensen thuis.

Shells klimaatdoelstelling – reactie op persaandacht voor accountantsverklaring

09 apr. 2021

Shell wil in 2050 of eerder netto een CO2-neutraal energiebedrijf zijn, in lijn met de samenleving. Deze doelstelling is in lijn met het ambitieuzere doel van het Akkoord van Parijs om de stijging van de gemiddelde temperatuur op aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius.

Shell reageert op de uitspraak van de rechtbank van Milaan over OPL 245

17 mrt. 2021

Ben van Beurden, Chief Executive van Royal Dutch Shell plc ("RDS"), heeft vandaag de volgende verklaring afgelegd nadat de rechtbank van Milaan de Onderneming heeft vrijgesproken van aanklachten in verband met Oil Prospecting Licence (OPL) 245 in Nigeria.

Shell neemt Duitse operator van virtuele energiecentrales over

25 feb. 2021

Shell neemt de Duitse operator van virtuele energiecentrales Next Kraftwerke voor 100% over van zijn consortium van aandeelhouders.

2020

NortH2 verwelkomt nieuwe internationale partners RWE en Equinor

07 dec. 2020

In navolging op de lancering van het NortH2 project op 27 februari 2020, verwelkomen Gasunie, Groningen Seaports en Shell Nederland twee nieuwe partners, RWE en Equinor. 

CrossWind wint aanbesteding windpark Hollandse Kust (noord)

29 jul. 2020

Consortium CrossWind, een joint venture van Shell en Eneco, is blij met de gunning van de aanbesteding van het subsidievrije windpark op zee Hollandse Kust (noord). 

De reactie van Shell Petroleum Development Company (SPDC) op het rapport van Milieudefensie en Amnesty International

18 jun. 2020

SPDC steunt de uitvoering van het UNEP-rapport en het door de Nigeriaanse regering oprichtte HYPREP en de organen die toezicht houden op het saneringsproces plus de financiering hiervan. 

Energieboost voor waterstofconsortium Missie H2

28 mei 2020

Ons land positioneren als Nederland Waterstofland en de duurzame mogelijkheden van waterstof onder de aandacht brengen. Dat is de kern van Missie H2. Een consortium waar sinds vandaag ook Toyota bij aansluit, de samenwerking met TeamNL voor tenminste een jaar wordt verlengd en sportieve ambassadeurs bekend worden gemaakt.

Grootste groene waterstofproject van Europa start in Groningen

27 feb. 2020

Een consortium van Gasunie, Groningen Seaports en Shell Nederland kondigt vandaag aan dat zij willen beginnen met het project NortH2: de productie van groene waterstof met behulp van stroom die door een megawindpark op zee wordt opgewekt.

Reactie vanwege Nederlandse kamervragen over schikking OPL245

25 feb. 2020

Vanwege kamervragen over een veronderstelde discussie over een mogelijke schikking tussen het Nederlands openbaar ministerie en Shell, willen wij duidelijkheid verschaffen.

Onderzoek naar geothermie haven Rotterdam gaat volgende fase in

17 jan. 2020

Shell Geothermal BV en het Havenbedrijf Rotterdam onderzoeken samen de mogelijkheden voor geothermie in het westelijk deel van de Rotterdamse haven. De twee bedrijven hebben hiervoor een opsporingsvergunning gekregen van het ministerie van EZK.

Shell herziet sociale en culturele partnerschappen

13 jan. 2020

Shell is betrokken bij de maatschappij waarin het onderneemt en steunt al jaren verschillende sociale en educatieve projecten. Onlangs hebben we ons beleid op het gebied van sociale en culturele partnerschappen herzien.

2019

Shell publiceert nieuw rapport over belastingafdracht

17 dec. 2019

Royal Dutch Shell (Shell) heeft vandaag een rapport gepubliceerd waarin het per land en plaats de wereldwijde belastingafdracht in 2018 bekendmaakt.

Shell blijft zoeken naar kansen in energietransitie na niet-winnend bod op Eneco

25 nov. 2019

Vandaag heeft Eneco ons laten weten dat PGGM en Shell niet succesvol zijn geweest in hun poging om als consortium Eneco te kopen.

Aanbeveling Reclame Code Commissie over Shell GTL Fuel-informatie

29 okt. 2019

De Reclame Code Commissie is in hoger beroep toch tot de conclusie gekomen dat informatie over Shell GTL Fuel (Gas-To-Liquids) op het Generation Discover festival in strijd is met de Reclame Code. In eerste aanleg dacht de commissie hier nog anders over. Het is aan Shell om de voordelen van Shell GTL Fuel nog beter uit te leggen. 

Shell lanceert eerste Europese seizoen van reisavontuur ‘The Great Travel Hack’

15 okt. 2019

Twee teams gaan de uitdaging aan om met zo min mogelijk CO₂-uitstoot van Londen naar Istanbul te reizen. Het Nederlandse team bestaat uit presentator Jamie Trenité en model Loiza Lamers.

 
 

Rotterdam omarmt wetenschap en technologie met Generation Discover festival

06 okt. 2019

35.000 bezoekers op ontdekkingsreis in de wereld van morgen bij Rotterdam Ahoy

NanoSUN en EcoG benoemd tot winnaars van New Energy Challenge 2019

03 okt. 2019

NanoSUN en EcoG zijn uitgeroepen tot de winnaars van de vierde editie van de New Energy Challenge. De twee bedrijven werden door een jury van experts gekozen uit meer dan 200 start-ups en scale-ups uit heel Europa en Israël. Alle deelnemende bedrijven moesten laten zien hoe zij in staat zijn om geavanceerde technologieën en oplossingen te ontwikkelen die van essentieel belang kunnen zijn om aan de toekomstige energiebehoefte te voldoen.

Vijf dagen lang meekijken in de wondere wereld van wetenschap en technologie

02 okt. 2019

Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent in Rotterdam vierde editie van het Generation Discover festival.

New Energy Challenge selecteert twaalf meest veelbelovende Europese en Israëlische start-ups

05 sep. 2019

De twaalf finalisten van de vierde editie van de New Energy Challenge zijn bekend. Deze ondernemers ontwikkelen geavanceerde technologieën en oplossingen, die een belangrijke rol kunnen spelen in het voldoen aan de toekomstige energiebehoefte. Shell Ventures, de investeringstak van Shell, en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) hebben onlangs een investering gedaan in Asperitas, de winnaar van vorig jaar.

Shell opent nieuw energiebesparend station in Tilburg

16 jul. 2019

Shell opent vandaag officieel een nieuw energiezuinig station in Tilburg. Verschillende snufjes zorgen voor een lager energieverbruik, wat weer zorgt voor minder uitstoot van CO2.  Het station is na Peulwijk Oost aan de A4 bij Delft het tweede energiezuinige Shell-station en er zullen er meer volgen. Shell streeft ernaar om de CO2-voetafdruk van haar stations in Nederland voor 2025 te halveren.

Podium kleurt oranje tijdens Shell Eco-marathon Europa in Londen

06 jul. 2019

Een zelfgemaakte waterstofauto die 100 keer efficiënter rijdt dan een normale waterstofauto; daarmee hebben Twentse studenten tijdens Shell Eco-marathon Europa in Londen de wereldtitel én daarnaast de eerste plek in hun categorie veroverd. In totaal deden ruim 140 Europese teams uit 28 landen mee aan de wedstrijd, waarvan acht Nederlandse teams.

Hoe denkt Shell over het Klimaatpakket?

28 jun. 2019

Het kabinet maakte vandaag bekend welke maatregelen het voor ogen heeft om klimaatverandering tegen te gaan. Goed dat er een pakket ligt, nu nog een betere balans. We moeten er goed op letten dat we de internationale concurrentiepositie van Nederland niet verzwakken.

Openingsstatement Shell rondetafelgesprek Tweede Kamer

29 mei 2019

Het openingsstatement van Shell tijdens het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.

Studenten uit heel Europa maken indruk met hun hyperzuinige voertuigen van de toekomst

25 mei 2019

Honderden Europese scholieren en studenten streken deze week neer in Noord-Brabant voor het Shell Eco-marathon Challenger Event, waar studenten werden uitgedaagd zo ver mogelijk te rijden in een zelfgemaakt, hyperzuinig voertuig. Tegelijkertijd gingen kinderen aan de slag met wetenschap en technologie door middel van diverse interactieve activiteiten bij een gratis minifestival, als onderdeel van het Generation Discover programma. In totaal brachten ruim 2000 geïnteresseerden een bezoek aan Circuitpark Berghem om de studententeams aan te moedigen en de toekomst van mobiliteit te ontdekken.

Recordaantal basisschoolleerlingen bedenkt slimme oplossingen voor wereldwijde uitdagingen

23 mei 2019

Bijna 34.000 ontdekkers van de toekomst bedachten ruim 1200 creatieve oplossingen voor mondiale uitdagingen op het gebied van voedsel, water en energie. Tijdens de prijsuitreiking vandaag werden uit vijftien finalisten de drie winnaars bekendgemaakt door de jury, bestaande uit televisiepresentator Klaas van Kruistum, energie-expert Alice Elliott, voedsel-expert Toine Timmermans en water-expert Jan Klok.

Studenten uit Europa werken aan toekomst van mobiliteit tijdens Shell Eco-marathon Challenger Event in Berghem

20 mei 2019

Brabant een week lang de bakermat van technisch talent, 10 Nederlandse teams testen zelfontwikkelde, duurzame voertuigen op Circuitpark Berghem.

Reactie Shell op rapport SOMO

23 apr. 2019

Shell neemt afstand van het rapport van de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) over dividendbelasting. Het rapport gaat uit van een verkeerde veronderstelling. De Nederlandse schatkist heeft juist baat bij Shell.

Vierde editie van New Energy Challenge van start voor start-ups én scale-ups

23 apr. 2019

De organisatoren van de New Energy Challenge lanceren de vierde editie van de competitie. De Challenge is dit jaar uitgebreid met een apart programma voor scale-ups, naast het al bestaande programma voor start-ups. De winnende start-up mag deelnemen aan het Shell GameChanger programma en de winnende scale-up mag een pilotproject uitvoeren met Shell Ventures en Shell Retail.

UPDATE - Rondetafelgesprek Tweede Kamer over bijdrage internationaal opererende ondernemingen: Reactie Shell aan voorzitter Kamercommissie voor Financiën

11 apr. 2019

Geachte heer Mulder,

Afgelopen woensdag 10 april heeft de Commissie voor Financiën in een procedurevergadering benadrukt dat er behoefte bestaat aan een gesprek met Shell over belastingen. Uw e-mail van vanochtend is in goede orde ontvangen en ik wil daarop graag reageren.

Shell lanceert programma voor investeringen in de natuur

08 apr. 2019

Shell kondigt vandaag een programma aan voor investeringen in natuurlijke ecosystemen.

  • Programma gekoppeld aan doelstellingnetto CO2-voetafdruk
  • Lancering CO2-neutraal rijden in Nederland vormt aanvulling op investeringen in nieuwe oplaadpunten voor elektrische voertuigen
  • Samenwerkingen voor herbebossing aangekondigd in Nederland en Spanje

Reactie op dagvaarding Milieudefensie

05 apr. 2019

Ook wij vinden dat nu actie nodig is tegen klimaatverandering. Daarom staan wij volledig achter het Klimaatakkoord van Parijs en de maatschappelijke noodzaak van een overgang naar een CO2-armere toekomst. We zijn vastbesloten hieraan bij te dragen door zowel onze eigen uitstoot aan te pakken als die van onze klanten helpen te verminderen. 

Shell Moerdijk opent één van de grootste zonneparken in Nederland

14 mrt. 2019

Shell Moerdijk opent vandaag officieel haar zonnepark. Met 76.000 panelen gaat het om één van de grootste zonneparken in Nederland. Het zonnepark heeft een piekcapaciteit van 27 megawatt. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 9.000 huishoudens. Shell Moerdijk gaat de stroom die dit zonnepark opwekt zelf afnemen.

Consortium Witwind tendert voor Hollandse Kust (zuid) III en IV

13 mrt. 2019

Consortium Witwind is verheugd om aan te kondigen dat het deelneemt aan de aanbesteding van de bouw en exploitatie van de Nederlandse offshore windparken Hollandse Kust (zuid) III en IV.

Reactie op afzegging PvdA Brabant voor debat Shell

07 mrt. 2019

Met teleurstelling hebben we kennisgenomen van de afmelding van PvdA Brabant voor het energiedebat tijdens de opening van het zonnepark bij Shell Moerdijk. Lees hier onze briefwisseling met de heer Smeulders, fractievoorzitter PvdA Brabant.

Shell agrees to acquire sonnen, expanding its offering of residential smart energy storage and energy services

15 feb. 2019

Shell* has agreed to acquire 100% of sonnen, a leader in smart energy storage systems and innovative energy services for households. This follows an investment by Shell in May 2018 and means that post regulatory approval and completion sonnen will become a wholly owned subsidiary of Shell.

Shell en Rijksmuseum Boerhaave partners in talentontwikkeling

23 jan. 2019

Vandaag ondertekenden Shell Nederland en Rijksmuseum Boerhaave een driejarige samenwerkingsovereenkomst. Het museum is verheugd over de samenwerking die zich richt op talentontwikkeling en inclusiviteit

PGGM en Shell onderzoeken mogelijke gezamenlijke aankoop van Eneco

14 jan. 2019

PGGM en Shell onderzoeken als consortium-partners de mogelijkheid om deel te nemen in de gecontroleerde veiling van Eneco. De start van het privatiseringsproces is in december 2018 aangekondigd door Eneco en haar aandeelhouderscommissie.

2018

Zonnepark Shell Moerdijk maakt energietransitie tastbaar

06 dec. 2018

Op Shell Moerdijk gaat één van Nederlands grootste zonneparken begin 2019 stroom leveren aan het chemiecomplex. In slechts 35 dagen tijd werden 76.000 zonnepanelen geïnstalleerd. “Dit is een zichtbare en concrete stap voor Shell Moerdijks energietransitie,” zegt Richard Zwinkels, General Manager van Shell Moerdijk.

Reactie Shell op berichtgeving in Trouw

29 nov. 2018

“Ik vind het belangrijk om heel duidelijk te zijn: Shell volgt de belastingregels die voor alle bedrijven in Nederland gelden,” zegt Marjan van Loon, President-Directeur van Shell Nederland. “En de Belastingdienst weet precies wat wij doen. Daar hoort het gesprek over onze belastingaangifte ook thuis, niet in de krant. Shell wil zo transparant mogelijk zijn, maar we laten ons niet dwingen op basis van anonieme bronnen vertrouwelijke informatie op straat te gooien.”

Recordaantal bezoekers op Generation Discover festival

21 okt. 2018

Ruim 35.000 bezoekers gingen de afgelopen vijf dagen op ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie op het Haagse Malieveld. Het Generation Discover festival, georganiseerd door initiatiefnemer Shell en twintig aangesloten partners, stond dit jaar in het teken van de internationale duurzaamheidsdoelstellingen en was grootser opgezet dan ooit. Met een recordaantal aanwezigen genoot het jaarlijkse evenement veel belangstelling. Vanaf volgend jaar zal het interactieve festival iedere keer in een andere stad plaatsvinden, om nog meer ontdekkers van de toekomst te inspireren.

Jonge talenten pakken kansen tijdens wereldtop One Young World

19 okt. 2018

1.800 ambitieuze jongeren uit 190 landen zijn op dit moment samen in Den Haag om ideeën uit te wisselen over wat er gedaan kan worden aan wereldthema’s als duurzaamheid, klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Shell biedt twintig veelbelovende jongeren de mogelijkheid om de conferentie bij te wonen met een speciaal ontwikkeld Scholarship Programme. Na afloop van de summit blijft Shell hen steunen bij het verwerkelijken van hun ambities.

Asperitas wins New Energy Challenge with integrated liquid immersion cooling technique for datacentres

19 okt. 2018

The New Energy Challenge 2018 has been won by Asperitas from the Netherlands with their unique liquid-cooling solution for datacentres, called Immersed Computing®. The jury praised the product for its energy reduction and energy reuse in the fast-growing datacentre market. Asperitas won a €100,000 grant from Shell Ventures.

Duizenden kinderen ontdekken wetenschap en technologie tijdens Generation Discover festival

17 okt. 2018

Tijdens het vijfdaagse evenement dat vandaag is begonnen, komen jongeren van 8 tot 14 jaar op een speelse en interactieve manier in aanraking met wetenschap en technologie. Naar verwachting zullen meer dan 30.000 bezoekers op het Malieveld in Den Haag ervaren hoe je met wetenschap en technologie tot innovatieve oplossingen kunt komen die bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Nieuwe SDA-fabriek op Shell Pernis verhoogt productie van schonere brandstoffen

08 okt. 2018

Shell Pernis heeft de nieuwe solvent deasfaltering (SDA)-unit veilig in gebruik genomen.

Shell wil Nederlandse aardwarmte ontwikkelen

01 okt. 2018

Shell vraagt vergunning aan om te zoeken naar aardwarmte in regio Rotterdam

16.000 Rotterdamse huishoudens ontvangen restwarmte uit Shell’s raffinaderij in Pernis

25 sep. 2018

Vandaag is in de Rotterdamse wijk Katendrecht het officiële startschot gegeven voor het Pernis Restwarmte Initiatief.

Nederlands talent naar wereldtop voor jongeren met Shell Scholarship Programme

10 sep. 2018

Jonge leiders met passie voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn geselecteerd voor deelname aan de One Young World summit in Den Haag.

Honderden nieuwe banen bij Shell New Energies in Nederland

10 sep. 2018

Shell van plan meer dan $200 miljoen te investeren in nieuwe Shell-campus in Den Haag.

Schonere lucht op bouwterreinen Rotterdamsebaan

07 sep. 2018

Onderzoekscombinatie TNO SGS heeft vastgesteld dat het gebruik van Shell GTL Fuel als brandstof voor de bouwmachines op het infraproject Rotterdamsebaan zorgt voor 46% minder uitstoot van fijnstof door deze machines.

Shell bouwt mee aan netwerk van waterstofstations in Nederland

21 aug. 2018

Shell maakt een begin met de aanleg van een netwerk van waterstoftankstations in Nederland. Het gaat in eerste instantie om vier Shell-stations: twee in de regio Amsterdam, één in Den Haag en één in Pesse (Drenthe). Het is de bedoeling dat er uiterlijk begin 2020 waterstof op deze stations verkrijgbaar is.

‘Partner in Science’ Van Gogh Museum; alle late schilderijen van Van Gogh zijn onderzocht

10 aug. 2018

Shell is sinds 2000 ‘Partner in Science’ van het Van Gogh Museum. In de afgelopen achttien jaar heeft een multidisciplinair team onderzoek verricht naar zowel de kunsthistorische als de materiaal-technische aspecten van de schilderijen van Vincent van Gogh (1853-1890).

Nederlands studententeam behaalt podiumplek en wint Design Award tijdens Shell Eco-marathon

08 jul. 2018

Het Eco-Runner Team Delft van Technische Universiteit (TU) Delft heeft met hun zelfontwikkelde voertuig tijdens Shell Eco-marathon in Londen de derde plek weten te bemachtigen in de categorie Prototype.

29.000 basisschoolleerlingen uit heel Nederland bedenken creatieve oplossingen voor mondiale uitdagingen

03 jul. 2018

De 15 regiowinnaars van de Generation Discover bright ideas challenge zijn bekend

Borssele III/IV van Blauwwind consortium bereikt Financial Close

28 jun. 2018

Het Blauwwind consortium heeft vandaag aangekondigd dat de financiering van de Borssele III/IV windparken in de Noordzee rond is.

Update - Reactie Shell op berichtgeving over dividendbelasting en belastingafspraken

18 jun. 2018

Was de berichtgeving in Trouw afgelopen zaterdag tendentieus, vandaag legt de krant een uitspraak van Marjan van Loon (president-directeur Shell Nederland) verkeerd uit.

Nederland met 11 teams naar Shell Eco-marathon in Londen

07 jun. 2018

Nederland is met elf teams vertegenwoordigd tijdens de 33ste editie van Shell Eco-marathon Europa. Van 5 tot en met 8 juli gaan in Londen 174 teams uit 24 landen de uitdaging aan om met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen zo efficiënt mogelijk te rijden.

Shell nieuwe sponsor Circuit Zandvoort

06 jun. 2018

Shell sluit een driejarige sponsorovereenkomst met Circuit Zandvoort. Naast baansponsoring gaat Shell het tankstation op het circuit uitbaten. Shell compenseert de CO2-uitstoot van de aldaar verkochte brandstof volledig.

Reactie op brief Milieudefensie

28 mei 2018

Reactie Shell op brief van 4 april 2018 aan de Chief Executive Officer van Royal Dutch Shell plc.

 

Open brief aan de gemeente Den Haag

17 mei 2018

Open brief van Marjan van Loon President-Directeur Shell Nederland aan Edith Schippers formateur Den Haag.

Shell wil leidende positie in energietransitie innemen; resolutie Follow This is onnodig

16 apr. 2018

De Board of Directors van Royal Dutch Shell plc is van mening dat de resolutie van Follow This (resolutie 19) niet in het belang is van Shell en haar aandeelhouders. De leden van de Board bevelen unaniem aan om tegen te stemmen.

Wereldprimeur: Mood Detection aan de pomp

29 mrt. 2018

Shell start als eerste bedrijf ter wereld met Mood Detection technologie aan de pomp. Terwijl de klant de auto voltankt, wordt door speciale software het humeur gedetecteerd en een barista koffie gekozen.  

Wereld Waterdag bij Wetsus en Generation Discover

22 mrt. 2018

Bovenbouwleerlingen laten zich inspireren door wetenschap en technologie

‘Non solus: nieuwe energie voor Nederland (en de wereld)’

19 mrt. 2018

Ben van Beurden, Chief Executive Officer (CEO), Royal Dutch Shell plc gaf maandagavond 19 maart 2018 de eerste Economie-lezing van Elsevier Weekblad.

Herontdekking schilderij Jan Steen

12 feb. 2018

Onderzoek van Shell draagt bij aan herontdekking schilderij De bespotting van Simson

Shell Nederland staat achter NAM en Groningen

30 jan. 2018

Shell Nederland is geschrokken van de berichtgeving over de intrekking van de zogenoemde 403-verklaring. Wij snappen dat dit tot zorgen heeft geleid bij de mensen in Groningen. Het is altijd onze intentie geweest dat alle schade als gevolg van aardbevingen wordt vergoed.

Reactie Shell Nederland inzake berichtgeving over 403-verklaring

27 jan. 2018

Shell Nederland kan zich niet vinden in de teneur van de berichtgeving over de zogenoemde 403-verklaring. Als aandeelhouder nemen wij de problemen in Groningen serieus en werken mee aan een oplossing.

Shell ontwikkelt zonne-energiepark in Moerdijk

10 jan. 2018

Het doel is om ruim 50.000 zonnepanelen te plaatsen met een piekvermogen van ongeveer 20 MW hernieuwbare energie.

Partners Group treedt toe tot Borssele III/IV consortium

08 jan. 2018

Partners Group, heeft een overeenkomst getekend om namens haar cliënten als investeerder toe te treden tot het Borssele III/IV offshore wind consortium (“Blauwwind”).

2017

Shell neemt deel aan rondetafelgesprek over dividendbelasting

12 dec. 2017

In de Tweede Kamer vindt donderdag 14 december 2017 een rondetafelgesprek plaats over de dividendbelasting. Namens Shell neemt president-directeur Shell Nederland Marjan van Loon deel aan dit gesprek.

Shell opent eerste snellaadpunt langs de A12

07 dec. 2017

Bij Shell-station De Andel nabij Gouda is het eerste Shell Recharge snellaadpunt in gebruik genomen.

Shell gaat samenwerking aan met IONITY – netwerk van snelste oplaadpunten in Europa in de maak

27 nov. 2017

Shell heeft een overeenkomst getekend met IONITY, waardoor automobilisten met een elektrische auto binnenkort met een gerust hart lange afstanden in Europa kunnen rijden.

Shell Ideas360 daagt studenten uit grensverleggend te denken – op zoek naar het idee dat de maatschappij kan veranderen

16 nov. 2017

Onder de naam Shell Ideas360 daagt Shell studenten uit om mee te doen aan een wereldwijde competitie. Een challenge waarbij slimme oplossingen voor uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel centraal staan.

Shell lanceert duurzame oplossing op Nationaal Sustainability Congres - Klanten kunnen CO2-uitstoot compenseren

09 nov. 2017

Shell heeft op het Nationaal Sustainability Congres 2017 in ‘s-Hertogenbosch een nieuwe service gelanceerd, waarmee zakelijke klanten de CO2-uitstoot van hun wagenpark kunnen compenseren. Accenture Nederland maakt als eerste klant gebruik van deze nieuwe dienst.

Shell zet in op drie sterke kantoorlocaties in Nederland

12 okt. 2017

Moderne, bruisende werkplekken in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Shell zet volgende stap in elektrische mobiliteit met overname NewMotion

12 okt. 2017

Shell neemt het in Amsterdam gevestigde NewMotion over, een van Europa’s grootste aanbieders van elektrische oplaadpunten.

Generation Discover festival trekt ruim 30.000 bezoekers

08 okt. 2017

Het Haagse Malieveld stond de afgelopen vijf dagen in het teken van wetenschap en technologie.  

Generation Discover festival luidt Weekend van de Wetenschap in

06 okt. 2017

Op het Generation Discover festival gaf staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het startsein voor het Weekend van de Wetenschap.  

Duizenden jongeren op ontdekkingsreis in de wereld van morgen tijdens Generation Discover festival

04 okt. 2017

Den Haag vijf dagen in het teken van jonge generatie die de mogelijkheden van wetenschap en technologie verkent Op het Malieveld in Den Haag is vandaag de tweede editie van het Generation Discover festival geopend. Tijdens dit vijfdaagse evenement willen Shell en partners jongeren spelenderwijs kennis laten maken met wetenschap en technologie.

Brill Power wins New Energy Challenge

28 sep. 2017

Technology that increases the lifetime and reliability of battery packs snatched the top prize at the New Energy Challenge 2017. Start-up company Brill Power Ltd from the United Kingdom won a 100,000 euro convertible loan. Brill Power’s innovative technology had the best fit with the challenge profile: a real game-changer that can contribute to shaping a low-carbon energy system for the future.

Shell Pernis weer operationeel

24 aug. 2017

De herstelwerkzaamheden aan de elektriciteitsvoorziening op Shell Pernis zijn voor het grootste deel afgerond. We hebben vrijwel alle fabrieken weer in gebruik genomen, waar nodig met toestemming van de autoriteiten.

Shell neemt hypermodern LNG-bunkerschip in gebruik en sluit tijdcharterovereenkomst voor LNG-schip

11 aug. 2017

Het hypermoderne bunkerschip Cardissa is in Rotterdam aangekomen. Dit zeewaardige schip stelt Shell in staat om klanten door heel Europa te bevoorraden met liquefied natural gas (LNG). 

Shell opent station op nieuwe locatie aan de A4

18 jul. 2017

Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. (Shell) heeft een volledig nieuw station geopend op een nieuwe locatie aan de A4. Shell Peulwijk-Oost biedt gasten een breed aanbod aan producten en diensten. Het station is bovendien ontworpen met oog voor energiebesparing.

Shell introduceert waterfles van gerecycled plastic

03 jul. 2017

Shell heeft een herbruikbare waterfles ontwikkeld. De buitenkant van deze fles is gemaakt van gerecycled plastic. Bij aankoop van elke fles worden er drie belangrijke zaken gesteund: minder afval, minder plastic en minder armoede.

Shell opent Generation Discover bright ideas hub in Emmen

13 jun. 2017

Rolf Sloots, Concernmanager van Emmen en Herman Baars, Production & Maintenance Delivery Manager NAM hebben samen met de groepen 7 van OBS De Kubus en OBS Emmermeer de Generation Discover bright ideas hub geopend. De komende twee weken (t/m 23 juni) zullen scholieren uit de omgeving samen met hun leerkrachten en ouders hier spelenderwijs kennismaken met wetenschap en technologie.

Shell opent Generation Discover Bright Ideas Hub in Amsterdam

30 mei 2017

Liesbeth Jansen, directeur van Bureau Marineterrein Amsterdam en Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland BV hebben samen met groep 7 leerlingen van de Alan Turing basisschool de Generation Discover bright ideas hub geopend. Deze futuristische dome staat op het Marineterrein en verwelkomt tot en met 9 juni scholieren uit de omgeving samen met hun leerkrachten en ouders, om spelenderwijs kennis te maken met techniek en wetenschap.

Shell start pilot met bezorgservice voor brandstoffen

29 mei 2017

Shell start een nieuwe bezorgdienst voor brandstoffen. Shell TapUp maakt het mogelijk om via een speciale app brandstof te bestellen, waarna een elektrisch aangedreven voertuig de brandstof op de gewenste locatie komt afleveren.

Nederlands team wint Shell Eco-marathon Europe in Londen

29 mei 2017

Green Team Twente van de Universiteit Twente wint Shell Eco-marathon Europa door de meest efficiënte prestatie in hun klassement neer te zetten. Met hun energiezuinige waterstofvoertuig reed Green Team Twente 278 kilometer op 1 m³ waterstof, een persoonlijk record. Omgerekend is dat te vergelijken met een rit van Amsterdam naar Praag op 1 liter brandstof.

Grijze Dag Bevordert Beheerst Rijgedrag

22 mei 2017

Wat is de invloed van dorst of trek, slaap, weer, verkeer of waar je naar luistert op rijgedrag? En wat is het verband met rijprestaties? Shell heeft ruim 100 jaar ervaring met motoren en hoe deze het beste kunnen presteren, maar het was nog onduidelijk welke factoren automobilisten en hun rijgedrag beïnvloeden. Shell heeft samen met Goldsmiths, University of London en Improof Research een baanbrekend onderzoek* gedaan met behulp van wearable technology die meer dan 300 deelnemers gebruikten, vragenlijsten en technologische data over rijprestaties. Het onderzoek is uitgevoerd ter gelegenheid van de lancering van de vernieuwde Shell V-Power formule.

NEMO, het Shell Centenary Scholarship Fund en Shell Nederland ondersteunen wetenschaps- en technologieonderwijs op basisscholen in Nederland

18 mei 2017

NEMO maakt vandaag een belangrijke bijdrage van het Shell Centenary Scholarship Fund en Shell Nederland bekend voor het Maakkunde onderwijsprogramma. Maakkunde is de nieuwe lesmethode van NEMO voor hands-on wetenschaps- en technologieonderwijs op basisscholen.

Shell installeert snelladers voor elektrische auto’s

12 mei 2017

Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. (Shell) wil in Nederland bij een eerste selectie van ten minste tien tankstations snelladers voor elektrische auto’s installeren. Met de ontwikkeling van een laadpuntennetwerk wil Shell voorzien in de behoefte van het groeiende aantal automobilisten met een elektrisch voertuig dat ook onderweg wil kunnen laden.

14 Nederlandse teams naar Shell Eco-marathon in Londen

09 mei 2017

Veertien Nederlandse teams nemen het van 25 tot en met 28 mei tijdens de Shell Eco-marathon Europa in Londen met hun zelfontwikkelde, energiezuinige voertuigen op tegen bijna 200 teams uit 27 landen.

Shell opent Generation Discover bright ideas hub in Enschede

08 mei 2017

De Generation Discover bright ideas hub strijkt neer in het Roombeek Cultuurpark in Enschede. Van 8 mei tot en met 21 mei kunnen scholieren uit de omgeving samen met hun leerkrachten en ouders spelenderwijs kennismaken met wetenschap en technologie in deze futuristische dome. Tijdens het laatste weekend vindt hier ook het Maker Festival Twente plaats, een evenement dat inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid stimuleert.

Shell Pernis start met bouw restwarmteproject

06 apr. 2017

Shell Pernis is gestart met de bouw van de installatie voor het restwarmteproject. Het project, een samenwerkingsverband van Shell Pernis met Havenbedrijf Rotterdam en Warmtebedrijf Rotterdam, gaat voldoende energie leveren om in de warmtebehoefte van 16.000 huishoudens te voorzien

Shell laat gasten kiezen met nieuw Air Miles-programma

01 mrt. 2017

Shell vernieuwt zijn Air Miles-spaarprogramma en biedt gasten naast de vertrouwde spaarpunten ook gratis persoonlijke extra’s. Met Miles & Me, zoals het nieuwe sparen heet, wil Shell nog beter in de behoeften en wensen van zijn klanten voorzien.

Shell sponsort bijzonder concert van het Nederlands Studenten Orkest

21 feb. 2017

Rotterdamse jeugd maakt kennis met klassieke muziek

Shell opent Generation Discover Bright Ideas Hub in Rotterdam

14 feb. 2017

Hugo de Jonge, Rotterdamse Wethouder voor Onderwijs, Jeugd en Zorg opende vandaag samen met Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland BV, de Generation Discover Bright Ideas Hub.  

Shell ontwikkelt het meest opbeurende broodje van Nederland

16 jan. 2017

Speciaal voor Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, heeft Shell een onderzoek uitgevoerd naar comfort food en wat voor de Nederlander de ideale ingrediënten zijn van ‘het meest opbeurende broodje’.

2016

Shell Energy Europe sleept contract binnen voor afname stroom van Nederlands windpark

16 dec. 2016

Shell Energy Europe Ltd., een belangrijke speler op het gebied van handel in energie in Europa, gaat de stroom van het offshore Windpark Egmond aan Zee ("OWEZ") afnemen. Shell Energy Europe zal de energie die door het windpark wordt gegenereerd aan zakelijke klanten in Europa leveren en zo in hun zakelijke behoeften op het gebied van hernieuwbare energie voorzien.

Eneco, Mitsubishi/DGE, Shell en Van Oord winnen tender Borssele III & IV

12 dec. 2016

Het consortium van Eneco, Diamond Generating Europe (100% Mitsubishi Corporation), Shell en Van Oord hebben de aanbesteding voor de bouw en de exploitatie van de Nederlandse offshore windparken Borssele III & IV gewonnen. Het consortium heeft MHI Vestas gekozen als ‘preferred’ leverancier van de windturbines.

Shell Ideas360 daagt studenten uit met creatieve innovaties

21 nov. 2016

Shell roept studenten op mee te doen aan een wereldwijde competitie waarbij slimme oplossingen voor uitdagingen op het gebied van energie, voedsel en water centraal staan.

Shell en Feyenoord tekenen voor drie jaar bij

08 nov. 2016

Shell, de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation gaan de komende jaren door met het helpen van kinderen met een leerachterstand uit Rotterdam-Zuid. Het energieconcern zal de komende drie jaar een bedrag van €100.000 per jaar doneren.

Bedrijfsleven roept overheid op tot maken van klimaatwet

25 okt. 2016

Het Nederlandse bedrijfsleven omarmt de klimaatdoelen van Parijs voor 2050 en doet een gezamenlijke oproep aan de overheid om hoge prioriteit te geven aan de versnelling van de energietransitie. 

Shell zet Internationale Coming Out Day op het menu

11 okt. 2016

Op dinsdag 11 oktober, besteden alle Shell kantoren wereldwijd aandacht aan de Internationale Coming Out Day – een dag die jaarlijks plaatsvindt om aandacht te besteden aan het moment dat een homo, lesbienne of biseksueel openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Ruim 30.000 bezoekers voor Shell Generation Discover festival

06 okt. 2016

Drukbezocht evenement afgesloten met leraren in middelpunt en focus op techniekeducatie

Shell beloont beste oplossing voor slimme mobiliteit met kapitaalinjectie

05 okt. 2016

De Israëlische startup Neomatix heeft de eerste editie van Bright Energy Ideas Challenge gewonnen met een innovatief concept voor de verduurzaming van transport. De jonge onderneming sleept hiermee 25.000 euro cash en een converteerbare lening van 100.000 euro in de wacht.

Shell gaat brandstof leveren aan ’s werelds eerste cruiseschepen op LNG

03 okt. 2016

Shell Western LNG B.V. (Shell) gaat vloeibaar aardgas leveren aan Carnival Corporation & plc (Carnival) voor twee van de grootste cruiseschepen ter wereld. Het is voor het eerst in de cruisesector dat LNG in dual-fuel motoren wordt gebruikt voor schepen zowel in havens als op zee.

Jonge wetenschapper wint Christiaan Huygens wetenschapsprijs uitgereikt op het Shell Generation Discover festival

03 okt. 2016

Veelbelovende wetenschapper ontvangt natuurkundeprijs op dag dat scholenprogramma op Shell Generation Discover festival start.

Duizenden jongeren aan de slag met technologie en wetenschap op Shell Generation Discover festival

01 okt. 2016

Den Haag vijf dagen in teken van jongere generaties die onmisbaar zijn in het ontwikkelen van toekomstige oplossingen voor de energietransitie.

Shell Pernis start bouw grote fabriek voor meer flexibiliteit

15 sep. 2016

Shell Pernis is officieel gestart met de bouw van een belangrijke nieuwe fabriek. Ook is een nieuwe chemiefabriek officieel in gebruik genomen.

Vijf finalisten in Shell’s start-up-competitie voor mobiliteit

12 sep. 2016

Vijf startups nemen het op 4 oktober tegen elkaar op in Shell’s Bright Energy Ideas Challenge, een competitie voor Europese start-ups met innovatieve ideeën en oplossingen voor toekomstige mobiliteit.

Shell neemt deel aan rondetafelgesprek over gaswinning in groningen

31 aug. 2016

Op 8 september 2016 zal Shell deelnemen aan een rondetafelgesprek over gaswinning in Groningen, georganiseerd door de commissie Economische Zaken van de Tweede Kamer. Namens Shell zal Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland B.V, deelnemen.

Shell breidt LNG tankstation netwerk uit

12 jul. 2016

Met de toenemende vraag naar energie en de steeds groter wordende druk om transportemissies te verlagen, wordt schoner en efficiënter vervoer dé uitdaging die transportbedrijven bezighoudt.

Veilig Verkeer Nederland en Shell geven les in verkeersveiligheid aan Mijdrechtse kinderen

04 jul. 2016

Leerlingen van groep 4, 5 en 6 van basisschool KBS Driehuis in Mijdrecht leren spelenderwijs om te gaan met verkeerssituaties en -regels op het Shell/VVN Mobiele Verkeersplein

Nederlandse teams behalen top tijdens Shell Eco-marathon Europa

04 jul. 2016

Twents talent strijdt op wereldniveau en studenten uit Delft rijden 75 keer zuiniger dan commerciële waterstofauto

Shell gaat restwarmte aan regio Rotterdam leveren

15 jun. 2016

Shell, Warmtebedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam gaan restwarmte, die vrijkomt bij de raffinaderij van Shell Pernis, leveren aan de regio Rotterdam.
 

Grootste Shell-station ter wereld officieel geopend

08 jun. 2016

Shell Luxemburg opent vandaag officieel het grootste Shell-tankstation ter wereld na een uitgebreide renovatie. Met nieuwe voorzieningen en een uitgebreid aanbod zal het station de gasten nog beter kunnen bedienen.

Shell lanceert start-up-competitie voor mobiliteit

26 mei 2016

Shell start vandaag Bright Energy Ideas Challenge en daagt daarmee Europese start-ups uit om innovatieve ideeën en oplossingen voor toekomstige mobiliteit te bedenken. Deelnemende start-ups maken kans op 25.000 euro cash en een coverteerbare lening van Shell Technology Ventures van 100.000 euro.

Proef met schonere brandstof voor bouwmachines Den Haag

17 mei 2016

De gemeente Den Haag, BAM en Shell starten een proef met de schonere brandstof GTL in bouwmachines die worden ingezet bij de bouw van de Rotterdamsebaan in Den Haag. 

Eneco, Shell en Van Oord schrijven in op tender voor offshore-windparken

12 mei 2016

Een consortium bestaande uit Eneco, Shell en Van Oord heeft ingeschreven op de tender van de Nederlandse overheid voor de bouw van twee windparken voor de Nederlandse kust. Het consortium heeft MHI Vestas gekozen als ‘preferred’ leverancier van de windturbines.

Nieuwe Europese Specificatie Belangrijke Mijlpaal Voor Marktpositie Shell Gtl Fuel

21 apr. 2016

De Europese Standaardiseringscommissie (CEN) heeft bekendgemaakt dat de EN15940-norm voor paraffinehoudende dieselbrandstoffen, zoals Shell Gas-To-Liquid (GTL) Fuel, op 15 april 2016 is bekrachtigd. Paraffinehoudende dieselbrandstoffen zijn vloeibare brandstoffen die gesynthetiseerd worden uit bronnen zoals aardgas (Gas-To-Liquid), biomassa (Biomass-to-liquid), kolen (Coal-to-liquid) of de hydrogenering van plantaardige oliën (HVO).

Eerste officiële test voor Nederlandse teams Shell Eco-marathon

21 apr. 2016

Tussen de workshops en de experimenten van het nationaal techniekfestival Nederland innoveert is vandaag het officiële startsein voor een van ’s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden gegeven. Deze dag markeert het begin van de reis die zestien teams uit Nederland naar Londen zullen maken, waar van 30 juni tot en met 3 juli Shell Eco-marathon Europe plaatsvindt. Vandaag komen de Nederlandse teams voor het eerst samen om hun voertuigen officieel te testen, de concurrentie te aanschouwen en ervaringen te delen.

Jos van Winsen nieuwe General Manager Shell Pernis

22 feb. 2016

Vanaf 7 maart 2016 treedt Jos van Winsen aan als nieuwe General Manager van Shell Pernis. Hij volgt Bart Voet op, die na vierenhalf jaar in een andere rol binnen Shell aan de slag zal gaan.

2015

Last-minute kerstinkopen: 2,7 miljoen van de Nederlanders wacht tot vlak voor kerst met kopen cadeaus

23 dec. 2015

Partner meest waarschijnlijke ontvanger van last minute geschenk

Shell gaat vijftien LNG aangedreven binnenvaartschepen charteren voor Noordwest-Europa

18 dec. 2015

Shell heeft een charterovereenkomst afgesloten voor vijftien nieuwe dual-fuel binnenvaartschepen. De schepen zullen hoofdzakelijk varen op Liquefied Natural Gas (LNG).

Shell kiest voor meer verantwoorde vleeswaren van Nederlandse bodem

16 dec. 2015

In samenwerking met boeren introduceert Shell een nieuw assortiment vleeswaren

Shell investeert in bouw van Solvent Deasphalter voor vergrote flexibiliteit van raffinaderij Pernis

08 dec. 2015

Shell heeft het definitieve investeringsbesluit genomen voor de bouw van een belangrijke fabriek voor de raffinaderij Pernis.

Marjan van Loon nieuwe president-directeur van Shell Nederland B.V.

07 dec. 2015

Vanaf 1 januari 2016 treedt Marjan van Loon aan als president-directeur Shell Nederland B.V.

Robot Care Systems wint Shell LiveWIRE innovatieprijs 2015

03 dec. 2015

Vier ondernemers streden vandaag in de finale om de LiveWIRE Award 2015, het programma van Shell en de Kamer van Koophandel om jonge innovatieve ondernemers te helpen met de ontwikkeling van hun bedrijf. 

Shell opent stations met focus op gastvrijheid en versbereid eten

01 dec. 2015

Shell opent vandaag de eerste Deli by Shell, waar consumenten uit een ruimer en op gemak toegesneden aanbod kunnen kiezen.  

Kinderen ervaren virtueel de gevaren van fietsen zonder verlichting

23 okt. 2015

Veilig Verkeer Nederland en Shell lanceren vandaag gezamenlijk een Virtual Reality Game voor kinderen om het bewustzijn voor het belang van fietsverlichting te vergroten.  

Shell en Albert Heijn sluiten samenwerkingsverband om LNG-gebruik door trucks te vergroten

15 okt. 2015

Shell opent vandaag zijn vierde LNG-tankstation (liquefied natural gas) voor vrachtwagens in Nederland.

Finalisten LiveWIRE Award 2015 bekend

14 okt. 2015

EXO-L, KonneKt, Skytree en Robot Care Systems veroveren plaats in finale innovatieprijs LiveWIRE Award 2015

Shell start Academy voor stationsmedewerkers

12 okt. 2015

Shell opent de Shell Academy, een speciaal opleidingscentrum waar medewerkers van tankstations trainingen kunnen krijgen met als doel een nog betere service te kunnen verlenen op stations. De trainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met opleidingsinstituut NCOI en moeten deels als vrijstelling voor een officieel MBO-diploma gebruikt kunnen worden.

Shell kleurt Haags hoofdkantoor

12 okt. 2015

In het kader van Internationale Coming Out Day schijnen regenboogkleuren op Shell kantoor

Shell-baas geeft leraar ‘energieboost’

05 okt. 2015

President-directeur Shell Nederland bezoekt Jet-Net school op Dag van de Leraar

Shell en Bibliotheek Rotterdam slaan de handen ineen

01 okt. 2015

Shell is de komende drie jaar Maatschappelijk Partner van Bibliotheek Rotterdam voor het project Bibliotheek op School. De hulp van Shell richt zich specifiek op de twee locaties van S.V. GIO, een naschools sport- en onderwijstraject van oud-profvoetballer Giovanni van Bronckhorst dat ook deelneemt aan dit project. Het doel van de Bibliotheek op School is het leesplezier onder Rotterdamse basisschoolleerlingen te bevorderen en taalachterstand te voorkomen.

13 halve finalisten LiveWIRE Award 2015 bekend

30 sep. 2015

13 jonge innovatieve ondernemers strijden om een plaats in de finale.

Shell opent LNG-tankstation voor vrachtwagens in Amsterdam

29 sep. 2015

Shell opent vandaag zijn derde Liquefied Natural Gas (LNG) tankstation voor vrachtwagens in Nederland. Het tankstation bevindt zich in het Amsterdamse Westelijk Havengebied waar veel goederen worden overgeladen van schepen op vrachtwagens voor distributie. Eerder dit jaar opende Shell LNG-tankstations in Rotterdam en Waalwijk.

Gas speelt belangrijke economische en milieurol binnen energietransitie

11 sep. 2015

Gasinkomsten kunnen worden aangewend voor investeringen in hernieuwbare energiebronnen en een snelle vermindering van de CO2-uitstoot is direct te realiseren door kolen te vervangen door gas. Dat zei President-directeur Dick Benschop van Shell Nederland op het Aardgassymposium van het Clingendael International Energy Programme (CIEP) en de Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie (NOGEPA).

Shell-medewerkers tonen hun werk op grootste steigerdoek van Nederland

22 jul. 2015

Een fotocollage van meer dan 2000 m² met beelden van medewerkers en hun diverse werk siert vanaf vandaag het monumentale gedeelte van het Shell-hoofdkantoor in Den Haag. Het grootste steigerdoek van Nederland toont de verscheidenheid aan werknemers en hun werkzaamheden bij het energiebedrijf. Het rijksmonument wordt de komende periode gerestaureerd, zodat het voor de toekomst blijft behouden.

Shell breidt R&D-vestiging Amsterdam uit met labruimte

15 jul. 2015

Shell Technology Centre Amsterdam (STCA), één van de drie belangrijkste R&D-centra van Shell wereldwijd, breidt uit met de bouw van een nieuwe vleugel voor onderzoek en versterkt hiermee de onderzoeksactiviteiten in Nederland. De extra labruimte biedt plaats aan onderzoek naar de interactie tussen vloeistoffen en gesteente. Naar verwachting wordt de nieuwe vleugel in 2017 opgeleverd.

Reactie op onderzoek Onderzoeksraad voor Veiligheid naar incident bij Shell Moerdijk

09 jul. 2015

Bij Shell Moerdijk vond op 3 juni 2014 een ontploffing en brand plaats in de fabriek MSPO-2. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft onderzoek gedaan naar het incident.

Kinderen voor één dag baas van het verkeer in Haarlem

30 jun. 2015

VVN en Shell vieren 60.000ste deelnemer van het Mobiele Verkeersplein

Shell neemt grootste CT-scanner in gebruik

02 jun. 2015

Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) neemt de grootste verticale CT-scanner ter wereld in gebruik. Het apparaat maakt het mogelijk om zeer gedetailleerde 3D-opnamen te maken van boorkernen tot 3 meter lang, terwijl vloeistoffen door het gesteente stromen. Het is de enige verticale CT-scanner ter wereld waarin de röntgenstraal rond het voorwerp draait.

Shell Eco-marathon: Nederlandse teams domineren met zuinige waterstofwagens

24 mei 2015

De studententeams van de TU Delft en Hogeschool van Amsterdam hebben de eerste en tweede plaats veroverd in de waterstofklasse van Shell Eco-marathon Europa. De zuinigheidswedstrijd voor studenten en scholieren vierde dit weekend in Rotterdam zijn dertigjarig jubileum en trok bijna 50.000 bezoekers.

Shell Eco-marathon viert 30-jarig jubileum in Rotterdam

22 mei 2015

Het startschot voor Shell Eco-marathon Europa 2015, die in Rotterdam zijn dertigjarig bestaan viert, is vandaag gelost. Duizenden studenten uit dertig verschillende landen nemen het dit weekend opnieuw tegen elkaar op met hun energiezuinige voertuigen met als doel efficiëntierecords van voorgaande jaren opnieuw te verbeteren.

Minister Jet Bussemaker opent Shell forum over belang techniekonderwijs voor Nederlandse arbeidsmarkt en economie

21 mei 2015

Minister Jet Bussemaker (OCW) opent vanochtend in Shell Energy Lab ‘Powering Progress Together: de Techniekfactor’ – een forum dat Shell in samenwerking met partners uit het Techniekpact en de Gemeente Rotterdam organiseert. Centraal staat het vitale belang van techniekonderwijs voor de Nederlandse economie en de noodzaak van een verbeterde aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Shell opent Eco-marathon Experience voor 30-jarig bestaan

01 mei 2015

Shell opent op Station Rotterdam Centraal de Shell Eco-marathon Experience. De ‘winkel’ is een kleine versie van Shell Energy Lab, waar bezoekers een voorproefje krijgen van Shell Eco-marathon en Shell Energy Lab, die van 21 tot en met 24 mei plaatsvindt in Rotterdam. De zuinigheidswedstrijd voor studententeams wordt deze maand voor de vierde en laatste maal in Rotterdam verreden.

Gouden helm voor scholier Markland College

17 apr. 2015

Op donderdag 16 april stond het Markland College in Zevenbergen in het teken van techniek. Op deze speciale dag konden scholieren van de school ervaren hoe het is om te werken als procesoperator.

Shell opent tweede LNG-tankstation in Waalwijk

16 apr. 2015

Nadat recent al het eerste Europese Shell LNG-station werd geopend in Rotterdam Waalhaven, opent Shell deze week haar tweede tankstation voor LNG (liquefied natural gas). Het station bevindt zich op de Spuiweg 25 op Bedrijvenpark Haven Zes, aan de A59 in Waalwijk.

Shell Bachelor Master Prijs voor waterstofproductie

26 mrt. 2015

Zaid Thanawala van Technische Universiteit Delft heeft met een onderzoek naar waterstofproductie met zonlicht de prijs voor de beste masterscriptie en de publieksprijs van de Shell Bachelor Master Prijs 2014 gewonnen. Niek van den Top van Wageningen University and Research Centre werd beloond voor de beste bachelorscriptie met zijn onderzoek naar het gebruik van eendenkroos als veevoer.

Shell opent eerste Europese LNG-tankstation

18 mrt. 2015

Shell opent in Rotterdam Waalhaven het eerste LNG-tankstation (Liquefied Natural Gas) voor vrachtwagens in Europa. Het station ligt nabij de A15, die een belangrijke route vormt voor vrachtwagens richting België, Frankrijk en het Duitse Ruhrgebied.

Shell en Gemeente Rijswijk openen Mobiele Verkeersplein voor Basisschool de Akker

04 mrt. 2015

Rijswijk – Rene van Hemert, wethouder Verkeer en Vervoer in Rijswijk en HP Calis, locatiemanager van Shell in Rijswijk, openen samen met de leerlingen van groep 6 van basisschool de Akker, het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Op dit verkeersplein worden groep 4, 5 en 6 vertrouwd gemaakt met verkeerssituaties en regels die gelden in het verkeer. Het plein is een gezamenlijk initiatief om de verkeersveiligheid onder basisschoolleerlingen te vergroten.

NWO, Shell en AMS zetten in op slimme energiesystemen

19 feb. 2015

NWO, Shell en Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) bundelen hun krachten in het URSES-onderzoeksprogramma, dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling van slimme en duurzame energiesystemen. Door de betrokkenheid van AMS krijgen de onderzoekers nu de mogelijkheid hun potentiële innovaties te testen in de stedelijke context van de regio Amsterdam.

Waarschuwing voor frauduleuze emails

05 feb. 2015

Shell waarschuwt voor frauduleuze tekstberichten en/of emaiberichten, waarin klanten worden geïnformeerd over niet-bestaande loterijen of wedstrijden. Shell is NIET betrokken bij loterijen of mobiele lotingen, noch worden er prijzen of subsidies toegekend via e-mail-/sms-berichten.

Shell Pernis opent state of the art controlekamer

15 jan. 2015

Shell Pernis heeft een nieuwe, hypermoderne controlekamer in gebruik genomen. Vanuit deze centrale controlekamer van de afdeling Raffinaderij, Destillatie en Utilities worden processen zoals de destillatie van ruwe olie, opwerking van nafta en ontzwaveling van gasolie aangestuurd.

2014

Shell bouwt bunkerschip voor LNG

03 dec. 2014

Shell laat een speciaal bunkervaartuig bouwen om schepen varend op LNG (liquefied natural gas) van brandstof te voorzien. Het bunkerschip krijgt de Rotterdamse haven als standplaats waar het gebruik gaat maken van de nieuw te bouwen LNG-laadpier bij de Gas Access to Europe (Gate) terminal. Het bunkervaartuig is een volgende stap in de ontwikkeling van LNG als schonere brandstof voor scheepvaart.

Shell LiveWIRE Award 2014 winnaars bekend- LG Sound BV wint juryprijs, Netics BV publieksprijs

02 dec. 2014

Op dinsdag 2 december is de Shell LiveWIRE Award 2014 gewonnen door Yousef Yousef van LG Sound BV – een bedrijf dat een duurzame techniek heeft ontwikkeld om via ultrasone geluidsgolven de algenstand terug te dringen. Met meer dan 50% van de stemmen wonnen Eldert Besseling en Hugo Ekkelenkamp van Netics BV de Shell LiveWIRE Publieksprijs 2014.

Shell verenigt experts in energiedebat over innovatie

27 nov. 2014

Shell brengt vandaag tweehonderd energie-deskundigen bijeen voor een debat over de toekomstige energievoorziening. Met een pleidooi voor versnelling van innovatie door betere samenwerking tussen overheid, wetenschap en bedrijfsleven opende Shell dit jaar de viering van een eeuw innovaties uit Amsterdam. ‘Het energievraagstuk en klimaatverandering vereisen pragmatisme, gezond verstand en innovatieve technologie.’

Shell en Mauritshuis winnen SponsorRing 2014

21 nov. 2014

Shell en het Mauritshuis hebben de prestigieuze SponsorRing 2014 in de categorie Kunst en Cultuur in de wacht gesleept. Shell heeft als partner van het museum substantieel bijgedragen aan de uitbreiding van het onlangs heropende Mauritshuis. Een langdurige samenwerking die verder gaat dan een eenmalige financiële impuls en een sterk inhoudelijke component heeft: techniek en kunst ontmoeten elkaar in gezamenlijk onderzoek.

Shell CTO Gerald Schotman uitgeroepen tot Innovator of the Year 2014

17 nov. 2014

Shell Chief Technology Officer Gerald Schotman is door Accenture tot Innovator of the Year uitgeroepen. Vrijdag 14 november nam Schotman tijdens de Accenture Innovation Awards 2014 de prijs in ontvangst.

Finalisten Shell LiveWIRE Award 2014 bekend

22 okt. 2014

GainPlay Studio, LG Sound BV, NETICS BV en ParkFlyRent bereiken finale Shell LiveWIRE Award 2014

Shell uit waardering op Dag van de Leraar

06 okt. 2014

President-directeur Shell Nederland neemt Amsterdamse VWO-4 klas over van scheikundelerares Xandra Koorndijk.

Shell geeft bijna 1700 ‘gast-koks’ kijkje in Amsterdamse innovatiekeuken

04 okt. 2014

Bijna 1700 geïnteresseerden hebben 4 oktober een kijkje genomen in de keuken van Shell Technology Centre Amsterdam (STCA). Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan opende STCA – tijdens het Weekend van de Wetenschap – de deuren voor het landelijk publiek. Jong en oud deden experimenten zoals Shell-onderzoekers deze dagelijks doen. Ontdekten bijvoorbeeld wat hightech 3D-printen én glasblazen met elkaar te maken hebben.

Shell laat honderd Ferrari’s starten in allerkleinste tour ooit

01 okt. 2014

Amsterdam startpunt voor unieke LEGO actie bij Shell. Meer dan honderd Ferrari’s verzamelden zich vanochtend op het Museumplein in Amsterdam voor de Shell City to City tour. De Shell-masters gaven het startsein voor de allerkleinste tour met LEGO® Ferrari’s die ooit gehouden is in Nederland. De komende dagen reizen zij door alle twaalf provincies. Hun avonturen zijn te volgen op www.shell.nl/lego.

Shell start samenwerking voor het werven en opleiden van onderhoudsmonteurs

08 sep. 2014

Shell is een samenwerking gestart met Goflex, Imtech, Cofely en Stork. De samenwerking heeft als doel nieuw technisch MBO-talent te werven en te ontwikkelen. Dit is de eerste keer dat opleiders (Goflex), contractors (Imtech, Cofely en Stork) en asset owners (Shell Moerdijk) samen gaan werken in een werk-leer traject.

Shell en Starbucks vieren feestelijke opening

01 sep. 2014

Shell Nederland Verkoopmaatschappij en Starbucks Coffee Company (Nasdaq: SBUX) vieren vandaag de feestelijke opening van de allereerste Starbucks retail store in Nederland, gevestigd bij Shell station Haarrijn aan de A2 nabij Breukelen. Weggebruikers kunnen hier van hun favoriete Starbucks drankje gaan genieten.

Shell en Ferrari Club Nederland steunen Stichting Spieren voor Spieren

25 aug. 2014

Vijfenzeventig kinderen met een spierziekte hebben op vliegbasis Eindhoven een snelle rit gemaakt in een Ferrari. Ferrari Club Nederland organiseerde de Doe een Plezier Rit in samenwerking met Shell en Stichting Spieren voor Spieren.

Shell laat de harten van Ferrari F1-coureurs sneller kloppen

22 aug. 2014

Scuderia Ferrari-coureurs hebben in de aanloop naar de Shell Belgian Grand Prix samen met Shell-wetenschappers een unieke test gedaan, waarbij hun fysieke reactie tijdens het rijden werd gemeten. De Formule 1-coureurs Fernando Alonso en Kimi Räikkönen werden aangesloten op fysiologische meetinstrumenten en reden op een speciaal door Shell ontworpen testcircuit om erachter te komen welke elementen van de rit ze het spannendst vinden.

Shell introduceert vernieuwde reeks Shell Helix

16 jul. 2014

De meeste Nederlandse automobilisten (83%) zijn zich bewust van het belang van regelmatige olieverversing, maar besteden dit liever uit dan het zelf te doen (88%). Dit blijkt uit onderzoek* van Shell. Met de zomervakantie in aantocht worden er weer de nodige extra kilometers gemaakt. Hierbij is de auto vaak zwaarbeladen en wordt er veel file gereden waardoor de auto vaak moet stoppen en starten. Dit vergt veel van een motor en dus motorolie. Een volsynthetische variant, zoals Shell Helix Ultra, is bij uitstek geschikt voor dit soort condities. Shell helpt automobilisten graag op weg in de keuze naar de juiste olie en introduceert een vernieuwde reeks Shell Helix Ultra motoroliën voor betere prestaties, bescherming van de motor en minder onderhoud.

Kinderen adviseren Shell Pernis

09 jul. 2014

Stichting Kik’r en Shell Pernis presenteren Shell Pernis Kinderraad

Shell in terminaluitbreidingsovereenkomst om LNG als transportbrandstof te stimuleren

03 jul. 2014

Shell is de “launching customer” van nieuwe infrastructuur speciaal voor transport-LNG (vloeibaar gemaakt aardgas), die de Gate-terminal (Gas Access To Europe) vandaag heeft aangekondigd.

Shell-CTO: snelheid van innovatie moet omhoog

02 jul. 2014

De wereldbevolking groeit snel. Om te kunnen voldoen aan de toekomstige energievraag en de klimaatverandering het hoofd te kunnen bieden, is meer innovatie en samenwerking nodig. Dat zei Chief Technology Officer Gerald Schotman tijdens de ‘Innovation Open House’ bij Shell Technology Center Amsterdam.

Samenwerking essentieel voor snelle innovatie

02 jul. 2014

Shell-CTO: ‘Energiesector aan vooravond van nieuwe innovatiegolf’

Dick Benschop: CCS essentieel voor aanpak van wereldwijde klimaatproblematiek

19 jun. 2014

Het afvangen en opslaan van CO₂ (CCS) is essentieel voor het aanpakken van de wereldwijde klimaatproblematiek.

2.500 kinderen krijgen gratis fietshelm

05 jun. 2014

Shell en VVN delen helmen uit aan basisscholen in Zoetermeer

Incident Shell Moerdijk

04 jun. 2014

Op het terrein van Shell Moerdijk heeft zich in de avond van 3 juni een explosie voorgedaan in een reactor van de MSPO-2 installatie. Als gevolg hiervan is brand ontstaan die inmiddels onder controle is.

Update 1- Incident Shell Moerdijk

04 jun. 2014

Op het terrein van Shell Moerdijk heeft zich in de avond van 3 juni een explosie voorgedaan in een reactor van de MSPO-2 installatie. Als gevolg hiervan is brand ontstaan.

Update 2- Incident Shell Moerdijk

04 jun. 2014

Omwonenden van Shell Moerdijk zijn gisteravond laat geschrokken van een explosie in een installatie op de chemie-site Shell Moerdijk. Wij betreuren dit incident en de hinder en overlast voor omwonenden ten zeerste.

Update 3- Incident Shell Moerdijk

04 jun. 2014

Shell betreurt het dat zich gisteravond een incident heeft voorgedaan op onze chemie-site Shell Moerdijk. Na een explosie in de MSPO-2 installatie op 3 juni even voor 23:00 uur ontstond een felle brand in deze fabriek waarin styreen-monomeer en propeenoxiden wordt geproduceerd. Dit zijn grondstoffen voor kunststoffen. De fabriek was tijdelijk buiten gebruik voor normaal onderhoud.

Shell huldigt Adriaan Maarleveld als de zuinigst rijdende vrachtwagenchauffeur van Nederland

04 jun. 2014

Adriaan Maarleveld gaat het in de grote finale van de European Driver Competition 2014 van Shell FuelSave Partner opnemen tegen andere uitstekende Europese chauffeurs van transportbedrijven

Update 4- Incident Shell Moerdijk

04 jun. 2014

Shell betreurt zeer dat zich gisteravond een explosie en brand heeft voorgedaan op Shell Moerdijk die overlast en bezorgdheid heeft gegeven voor onze buren en medewerkers.

Shell en Feyenoord verstevigen samenwerking

27 mei 2014

Shell Nigeria wil de samenwerking met Feyenoord rond de NNPC/Shell Cup de komende jaren verstevigen. De NNPC/Shell Cup is een prestigieus nationaal jeugdtoernooi in Nigeria waaraan drieduizend middelbare scholen en in totaal meer dan zestigduizend leerlingen deelnemen.

Rijgedrag vergeleken: oudere automobilisten rijden beter en zuiniger dan jongeren

26 mei 2014

Onderzoek van Shell geeft inzicht in het rijgedrag van Nederlanders en andere Europeanen. Jonge automobilisten denken dat ze vlotter, veiliger en slimmer rijden dan hun oudere medeweggebruikers. Terwijl de oudere generatie jongeren in het verkeer juist als onberekenbaar en nonchalant ziet. Dit blijkt uit het Shell FuelSave Smarter Driving onderzoek waarin het rijgedrag van verschillende leeftijdsgroepen in Europa onder de loep wordt genomen. Het onderzoek onthult verder een aantal opvallende rijgewoontes bij beide generaties: zo geeft een verrassend aantal jonge automobilisten (71%) toe dat ze vaak met één hand of zelfs zonder handen aan het stuur hun auto besturen.

“Horse Power” documentarie aanstaande zondag 25 mei

23 mei 2014

 

Aanstaande zondag 25 mei om 14:30 uur zal op RTL7 de documentaire “Horse Power” te zien zijn.

 

Shell Eco-marathon Europa: rondje wereld voor 22 euro

18 mei 2014

Nederland domineert waterstofcategorie met twee voertuigen

Turkse teams inspireren jeugd Rotterdam-Zuid

17 mei 2014

'Het gaat om zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.' Volkan Cetin, student van de Sakarya universiteit in Turkije vertelt zestig kinderen met een Turkse achtergrond uit Rotterdam-Zuid dat het misschien niet altijd zo gaat zoals je verwacht in het leven, maar dat je er zelf altijd het beste van kunt maken.

Shell Eco-marathon Europa 2014 van start in Rotterdam

16 mei 2014

Openbare weg rondom Ahoy dit weekend podium voor technisch talent

Toekomststeden in de maak

15 mei 2014

Shell brengt vooraanstaande denkers en beleidsmakers bijeen. Beleidsmakers, topmensen uit het bedrijfsleven en academici komen vandaag op het internationale forum Powering Progress Together bijeen om de toekomst van onze snel verstedelijkende wereld in het licht van de groeiende druk op de mondiale energie-, voedsel- en watersystemen te bespreken.

Studenten tonen revolutie op gebied van mobiliteit

09 mei 2014

Nederlandse Shell Eco-marathon teams bouwen eerste auto’s met kenteken die 1 op 500 rijden. HAN Hydromotive en Team TU/ecomotive lanceren de eerste extreem zuinige wegwaardige Shell Eco-marathon auto’s met een gemiddeld verbruik van 1 op 500. Op 16 mei verschijnen zij aan de start van Shell Eco-marathon Europa in Rotterdam om het op te nemen tegen 3.000 leeftijdsgenoten uit heel Europa en Afrika en te zien wie het verst kan rijden op zo min mogelijk brandstof of kWh.

Starbucks en Shell kondigen retailovereenkomst aan

07 mei 2014

Samenwerking is gericht op het ontwikkelen van Starbucks stores bij tankstations van Shell

Shell laat meiden energie opwekken tijdens Girlsday 2014

24 apr. 2014

Shell laat bijna 600 meiden tijdens Girlsday 2014 energie opwekken, parfum maken, koolzuurgas produceren en robots bouwen. De vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Moerdijk openen de deuren en laten HAVO- en VWO-scholieren de mogelijkheden van een bèta/technische opleiding ervaren.

Shell en PharmAccess willen gezondheidszorg verbeteren

02 apr. 2014

Shell en de Nederlandse stichting PharmAccess gaan samenwerken aan het verbeteren van de toegang tot betaalbare en kwalitatief goede zorg in Afrika. Hiertoe hebben de twee partijen een overeenkomst ondertekend.

Analytische technieken basis van innovatie voor Shell

01 apr. 2014

Efficiëntere winning door kruisbestuiving downstream-upstream. Analytische technieken die voorheen vooral bij de verwerking van olie en gas zijn ingezet, worden steeds vaker gebruikt om de winning van olie en gas verder te optimaliseren. Deze technieken vormen de komende jaren een belangrijke pijler van het innovatiebeleid van Shell.

Shell trakteert 750 ouderen op diner

28 mrt. 2014

Shell organiseert in het kader van NLdoet op 28 maart diners voor 750 ouderen in de bedrijfsrestaurants in Den Haag, Rotterdam en Rijswijk. “Zo’n avond betekent veel voor ouderen die nog maar weinig de deur uitkomen. Op deze manier kunnen ze met anderen uit de omgeving van een volledig verzorgde avond genieten”, zegt Manon van Dijk, coördinator evenementen van het Nationaal Ouderenfonds.

Shell en Feyenoord brengen sport en onderwijs samen

19 mrt. 2014

De Feyenoord Foundation en Shell gaan kinderen uit Rotterdam-Zuid helpen om als topsporters te werken aan wat ze moeilijk vinden op school. Dit gaan ze doen via S.V. GIO – een sport-leerclub voor kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand, die gerund wordt door de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Shell en TU Delft verbeteren meetsysteem voor boorkernen

17 mrt. 2014

Efficiëntere proef moet kosten beperken en winningspercentage verhogen

Shell Bachelor Master Prijs voorondergrondse stroomkabels en algenonderzoek

12 mrt. 2014

Hossein Khalilnezhad van de TU Delft en Universiteit Twente-student Robin Vet zijn de winnaars van de Shell Bachelor Master Prijs. Hossein won met een studie naar ondergrondse hoogspanningskabels en Robin deed onderzoek naar het winnen van oliën uit algen. Finalist Gerrit Boersma van de TU Delft sleepte met een nieuw procédé voor koperrecycling de publieksprijs in de wacht.

Shell benadrukt belang internationalisering onderwijs

11 mrt. 2014

Nederland moet nog een slag slaan als het gaat om aantrekken van buitenlands talent. Dat zei President-Directeur Dick Benschop van Shell Nederland op het jaarcongres van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.

Shell introduceert vernieuwd Helix Ultra motorolie-portfolio

03 mrt. 2014

Ontworpen om de motor optimaal te reinigen en beschermen. Shell introduceert een vernieuwd Helix motorolie-portfolio voor personenwagens in Nederland. De auto’s van nu vragen om een motorolie die niet alleen voldoet aan de steeds veranderende eisen, maar ook de prestaties en levensduur van de motor verbetert. Daarom bestaat de vernieuwde reeks Shell Helix Ultra-motoroliën uit een aantal kwalitatief hoogwaardige producten die zijn samengesteld met behulp van de unieke Shell PurePlus Technology. Dit is een nieuwe, gepatenteerde technologie die op een innovatieve manier synthetische basisoliën uit aardgas produceert. In combinatie met Shell’s Active Cleansing Technology, één van de belangrijke eigenschappen van Shell Helix-motoroliën, zorgt de vernieuwde Shell Helix Ultra-productenreeks voor een nog betere reiniging en bescherming van de motor. Geen enkele andere motorolie zorgt ervoor dat de motor zo goed als fabrieksschoon blijft.

Shell FuelSave Partner uitgebreid met geïntegreerde dienst voor wagenpark- en brandstofbeheer

25 feb. 2014

Shell heeft het aanbod van Shell FuelSave Partner uitgebreid met een geïntegreerde, geavanceerde dienst voor brandstof- en wagenparkbeheer voor vrachtwagens. Het nieuwe aanbod is ontwikkeld in het kader van de technische samenwerking met Omnitracs Europa en brengt de uitgebreide brandstofmanagementdiensten van Shell en de wagenparkbeheerdiensten van Omnitracs Europa samen in één telematics-unit. Bovendien biedt het één online beheerportaal, FleetVisor, voor een compleet overzicht van het brandstof- en wagengebruik. Op deze manier kan de applicatie wagenparkbeheerders in de wegtransportsector helpen operationele verbeteringen en brandstofbesparingen vast te stellen, communicatie met chauffeurs te optimaliseren en te voldoen aan de EU-richtlijnen voor werk- en rijtijden.

Shell CTO roept op tot versnelling innovatie binnen energiesector

24 feb. 2014

Op de dag waarop Shell het 100-jarig bestaan van het Technology Centre in Amsterdam (STCA) viert, onderstreept Shell Chief Technology Officer Gerald Schotman het belang van innovatie voor de toekomstige energievoorziening en stelt dat de energiesector sneller en slimmer moet innoveren.

Shell: landen benutten voordelen gas nog onvoldoende

19 feb. 2014

Gas is de basis voor een overgang naar schonere energie. Dat zei President-Directeur Dick Benschop van Shell Nederland op de International Petroleum Week in Londen. Maar de kans bestaat dat de voordelen van gas onvoldoende worden benut. In Europa en Azië zijn vervuilende kolen in opkomst, vaak ten koste van schoner gas.

Shell Bachelor Master Prijs-finalisten bekend gemaakt

14 feb. 2014

Stem nu op uw favoriete onderzoeker

New Shell CEO Ben van Beurden sets agenda for sharper performance and rigorous capital discipline

30 jan. 2014

Speaking to investors today, new Shell CEO Ben van Beurden updated on the company’s priorities: improving Shell’s financial results and achieving better capital efficiency, as well as continuing to strengthen operational performance and project delivery.

Royal Dutch Shell plc fourth quarter and full year 2013 results announcement

30 jan. 2014

On Thursday, January 30, 2014 at 07.00 GMT (08.00 CET and 02.00 EST) Royal Dutch Shell plc released its fourth quarter and full year 2013 results and fourth quarter 2013 interim dividend announcements.

Opening Shell Pernis Safety Centre – veiligheid voorop

29 jan. 2014

Vandaag heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam samen met Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland, het innovatieve Shell Pernis Safety Centre officieel geopend. Met dit permanente trainingscentrum over veiligheid maakt Shell een nieuwe stap in het streven naar verdere verbetering van veiligheidsprestaties.

Eerste voertuigen starten motoren voor Shell Eco-marathon Europa 2014

16 jan. 2014

Vandaag is op de RDM Campus in Rotterdam het officiële startsein gegeven voor de 30e editie van Shell Eco-marathon Europa. Eén van ’s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid.

Televisieprogramma GreenTech

14 jan. 2014

Jongeren opgelet: doe mee aan GreenTech bij RTL 4! Ben jij tussen de 9 en 16 jaar oud? Dan ben je nu uitgedaagd om duurzame ideeën te bedenken voor het televisieprogramma GreenTech!

Eerste Shell Masterclass voor bètadocenten

12 jan. 2014

Rijswijk, 1 december 2014 – Vandaag ontvingen 27 bètadocenten hun deelname-certificaat van de eerste Shell Jet-Net Masterclass. Met het organiseren van de Masterclass, bestaande uit een serie van vier workshops, geeft Shell concreet invulling aan de wens van het in 2013 gesloten Nationaal Techniekpact, om tot nauwere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te komen.