Verdere stappen zetten in de energietransitie

21 apr. 2023

Frans Everts is sinds 1 april de president-directeur van Shell Nederland. Na zijn eerste weken in de nieuwe functie geeft hij een inkijkje in zijn doelen voor de korte en iets langere termijn. “We gaan volop door in de overgang naar schonere energie.”

Eerste turbine verrijst in offshore windpark Hollandse Kust Noord

15 apr. 2023

De eerste van 69 windturbines staat in het windpark Hollandse Kust Noord op de Noordzee, dat momenteel wordt ontwikkeld door CrossWind, een joint venture van Shell en Eneco. Naar verwachting levert het windpark tegen de zomer de eerste stroom aan het Nederlandse net. De volledige ingebruikname van het project wordt verwacht eind 2023.

Shell maakt afspraken met overheid om uitstoot versneld te verlagen

13 apr. 2023

Shell wil in Nederland in 2030 3,9 megaton minder CO2 uitstoten ten opzichte van 2020. Dit is opgenomen in een intentieverklaring die vandaag door de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Shell is ondertekend als onderdeel van de zogenoemde Maatwerkafspraken.

Shell snellader voor trucks Kivits Drunen

23 mrt. 2023

Logistiek dienstverlener Kivits Drunen heeft een snellader van Shell Recharge in gebruik genomen voor haar nieuwe elektrische truck. Beide partijen hebben de ingebruikname van deze snellader op feestelijke wijze gevierd.

6,5 miljard voor Nederlandse energietransitie

13 feb. 2023

In de afgelopen jaren kondigde Shell voor 6,5 miljard aan investeringen aan in de Nederlandse energietransitie. Waar ging het geld naartoe?

Frans Everts nieuwe president-directeur Shell Nederland

13 feb. 2023

Frans Everts treedt per 1 april aan als president-directeur van Shell Nederland. Hij neemt de functie over van Marjan van Loon, die Shell Nederland sinds 1 januari 2016 leidde. 

ZeroAvia, Shell, RHIA en Rotterdam The Hague Airport versterken plannen voor waterstof-elektrische vluchten in 2025

07 feb. 2023

Rotterdam Den Haag Airport (RDHA) van Royal Schiphol Group, Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA), Shell en ZeroAvia hebben vandaag een samenwerking aangekondigd om het concept voor de gebruik van waterstof op luchthavens te ontwikkelen.

Shell en ENGIE zijn voornemens om bestaande biogasinstallatie in Tzummarum over te nemen

22 jan. 2023

ENGIE en Shell hebben het voornemen om een bestaande biogasinstallatie aan de Hoarnestreek in Tzummarum over te nemen. De onderhandelingen hiertoe bevinden zich in een afrondende fase. 

sonnen stapt in Nederlandse markt en zet haar Europese groei door

20 jan. 2023

sonnen lanceert zijn slimme energieopslag en energieoplossingen voor thuis nu ook in Nederland, kort na de succesvolle stap van het innovatieve bedrijf in de Belgische en Spaanse markt. 

Meer Shell

Nieuws

Lees ons laatste nieuws, download onze jaarverslagen en zie hoe u contact kunt opnemen met de persvoorlichters van Shell in Nederland.

De nieuwe energiekaart

Shell is groot in olie en gas. Maar op steeds meer plekken in Nederland werken we aan schonere energie. Benieuwd wat Shell in uw buurt of regio doet? Bekijk onze stapjes én stappen in de Nederlandse energietransitie. 

Venster

Venster is het Nederlandstalige kwartaalmagazine van Shell Nederland. Met gesprekken met senior leaders, wetenschappers en beleidsexperts binnen en buiten Shell, en diepteverhalen.